Ukrajnában megtiltották a 25 éven aluliak mozgósítását

Ukrajnában megtiltották a 25 éven aluliak mozgósítását

A Legfelső Tanács elfogadta második olvasatban azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a 18 és 25 év közötti férfiak mozgósítását – jelentette a korrespondent.net Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselőre hivatkozva október 9-én, szerdán.

„A Tanács jóváhagyta második olvasatban az 11379d-t (a törvényjavaslatot – a szerk.), amely mentesíti a 25 év alatti ukránokat a mozgósítás alól. Mellette (szavazott) – 311” – írta Telegram-csatornáján a honatya.

Mint ismeretes, szeptember elején a Legfelső Tanács első olvasatban támogatta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a katonai szolgálatra korlátozottan alkalmas 25 év alatti férfiak mozgósítását.

Hírdetés

Korábban a polgárok ezen kategóriájához tartozók mozgósíthatók lehettek, bár Ukrajnában a katonai szolgálatra való behívás általában csak a 25. életév betöltése után engedélyezett – bizonyos esetek kivételével.

Ezenkívül augusztusban a Legfelső Tanács megszavazta a mozgósítás alóli halasztást a fronton elesett vagy eltűnt ukránok testvérei számára.

Forrás: karpataljalap.net

The post Ukrajnában megtiltották a 25 éven aluliak mozgósítását appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »