Vulin: Orbán ellen is merényletet készítettek elő

Vulin: Orbán ellen is merényletet készítettek elő

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet terveztek az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt – jelentette ki Aleksandar Vulin szerb miniszterelnök-helyettes a Honvédelem című orosz lapnak adott interjújában, számol be az oroszhirek.hu.

Vulin: Orbán ellen is merényletet készítettek elő az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt.

 

Vulin: Orbán ellen is merényletet készítettek elő az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt

Aleksandar Vulin – magyarhirlap/AFP/Russian Foreign Ministry/Handout

Hírdetés

„Ami a Nyugat számára nemkívánatos politikusok személyi biztonságát fenyegető veszélyeket illeti, meg kell jegyezni: korántsem véletlen, hogy merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen, merényletet követtek el Ibrahim Raiszi iráni elnök ellen, és merényletet követtek el Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen. Arról is kaptunk információt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítettek elő” – mondta a szerb kormány miniszterelnök-helyettese.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az említett politikusok mindegyike az Ukrajnáról szóló béketárgyalások mellett van. Mint Vulin megjegyezte, ennek fényében zajlottak Belgrádban a zavargások és az „erőszakos változtatási kísérlet”.

Augusztusban Belgrádban tömeges felvonulásra és tüntetésre került sor a lítiumbányászat ellen. A belügyminisztérium adatai szerint a tüntetéseken mintegy 27 ezer ember vett részt.

Aleksandar Vučić elnök szerint ezeket a tüntetéseket bizonyos külföldi erők szították. Mint Nyikolaj Patrusev, az orosz államfő tanácsadója később elmondta, a Nyugat színes forradalmat akar rendezni Szerbiában, és az ország törvényes kormányát az USA-nak engedelmes politikusokkal akarja felváltani.

Az elmúlt hat hónapban több jelentős politikust meggyilkoltak. Ficót például május 15-én, egy kihelyezett kormányülés után támadták meg – egy helyi ukránbarát író tüzet nyitott rá, akit őrizetbe vettek.

Trump ellen két merényletet is elkövettek. Az első kísérlet július 13-án történt a pennsylvaniai kampánybeszéde közben, a Fehér Ház volt vezetőjét fülön lőtték, a hallgatóság egyik tagja meghalt, két másik megsebesült. A gyanúsítottat, aki több lövést adott le a színpad felé, likvidálták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »