Orbán felmosta a padlót az EU szélsőségeseivel – Videó

Orbán felmosta a padlót az EU szélsőségeseivel – Videó

A szélsőséges Leyen többek közt azt vetette a magyar miniszterelnök szemére, hogy nálunk sok orosz dolgozik. Orbán Viktor válasza: hazánkban hétezer orosz dolgozik, Németországban 300 ezer.

MTI

A magyar miniszterelnök tételesen cáfolta az Európai Néppárt elnökének minden állítását.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én.
Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor az Európai Parlamentben alaposan helyretette Manfred Webert. Az Európai Néppárt elnöke azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam – válaszolt Orbán. „A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik?” – kérdezte a magyar kormányfő Webert

Az Európai Néppárt elnöke arról is beszélt, a Fidesz elbukta az EP-választásokat. Orbán aláhúzta: a Fidesz-KDNP 45 százalékot kapott az EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg.

Ki győzött akkor?” – tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.

Hírdetés

Ezért hungarofób Manfred Weber

A magyar miniszterelnök nyíltan elmondta, hogy meglátása szerint az Európai Néppárt vezetője azért lett hungarofób, mert végül nem ő lett az Európai Bizottság elnöke.

Weber ott akart ülni, ahol most Ursula von der Leyen ül.

Orbán Viktor leszögezte: ő támogatta volna Webert, de Weber azt mondta, a magyarok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni, nem is lett – mutatott rá a magyar miniszterelnök.

orban

 

Olasz bejegyzés a youtube-on

Nem értem a nyelvét, olasz vagyok, de elolvastam beszédének összefoglalóját; Csodálom önt; bátorságát, egyenességét és bátorságát; Ön az egyetlen európai politikus, aki valóban békét akar Oroszország és Ukrajna között; a többiek beszélnek, beszélnek, beszélnek, de ők csak a NATO és az USA szolgái: háborút akarnak, halottakat, és megpróbálják megfosztani Putyint a tekintélyétől. Ha magyar lennék, önre szavaznék.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »