Három évvel megúszhatja Rikárdó egy ötéves gyermek megölését és egy anya életének tönkretételét

Három évvel megúszhatja Rikárdó egy ötéves gyermek megölését és egy anya életének tönkretételét

Halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás, mióta kiderült, hogy Sallai Nóra ötéves kisfia meghalt a szeptember 27-i autóbalesetüket követően. A karambolt okozó BMW sofőrje akár évekre börtönbe kerülhet, írja az Index.

Mint ismert, tíz napja kezelik intenzív osztályon Sallai Nórát, a Jóban Rosszban színésznőjét, aki Alsónémediben szenvedett autóbalesetet ötéves kisfiával, jelenleg is válságos az állapota. Hétfőn kiderült, hogy az ötéves Bende nem élte túl az ütközést.

A színésznő és kisfia múlt szombaton tartott haza egy születésnapi ünnepségről, amikor balesetet szenvedtek. Egy utca kereszteződéséből kanyarodtak ki balra, amikor nagy sebességgel, 130-cal szaladt beléjük és tarolta le őket egy BMW-s. A BMW-ben ülő két "fiatal" (Kevin és Rikárdó) csupán végtagsérüléseket szenvedett, ám a kisfiút hiába élesztették újra a helyszínen, később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, azonban a kisfiú halála miatt ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás.

A Büntető Törvénykönyv szerint aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy halált okoz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – hívta fel a figyelmet a bpiautosok.hu.

 "Akár évekre" = kb. 3 évre

Egy ügyvéd a Storynak fejtette ki, hogy milyen körülmények játszhatnak közre a büntetési tétel kiszabásánál.

Hírdetés

"Jelen állás szerint egy ember halálát okozta a cselekmény, ennek a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, azonban a másik személy esetében is biztosan bekövetkezett súlyos egészségromlás, ezt 1-3 évig rendeli büntetni a Btk. Mivel itt kétrendbeli cselekményről beszélünk, az eredeti büntetési tétel felső értéke halmazati büntetésként növekedni fog, és természetesen az is befolyással lesz a büntetési tételre, ha a minősítés kétrendbeli halál okozásra módosul. Halmazati büntetésként a bíróság már 1-7,5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat" – magyarázta Lichy József. Hozzátette:

Ezt a bűncselekményt nem lehet megúszni felfüggesztett szabadságvesztéssel, gyakorlati tapasztalataim alapján 3-3,5 év környékén lehet majd a ténylegesen kiszabott szabadságvesztés mértéke.

További műtétek várnak az édesanyára

A színésznő jelenlegi állapotáról Szegedi László intenzív terápiás főápoló azt mondta, ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap számít kritikus időszaknak. Jelenleg a színésznő lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig valószínűleg szövődményei lesznek, további műtétek várnak rá.

Arra is kitért, hogy minden esély megvan a színésznő felépülésére, mivel a hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása világszínvonalú. Ugyanakkor jelenleg is válságos az állapota, de továbbra is küzdenek az életéért, sőt még mindig tart a számára elindított irányított véradás.

A Jóban Rosszban egykori színésznője mellett rengetegen álltak ki a közösségi médiában, miután megjelent fiának a halálhíre – miközben erős kritikával illették a baleset felelőseit.

Korábban írtuk: A száguldozó Rikárdók újabb áldozata: elhunyt Sallai Nóra balesetben megsérült kisfia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »