Egy felvidéki előadó humoros estje a Prágai Magyar Kulturális Napokon

Egy felvidéki előadó humoros estje a Prágai Magyar Kulturális Napokon

A Prágai Magyar Kulturális Napokat a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének (CSMMSZ) Prágai Helyi Egyesülete szervezi. Az idei rendezvénysorozat nyitányaként szeptember végén a Nemzetiségek Házában „Humorcseppek, avagy mire jó a nevetés“  címmel Bodzsár Gyula újságíró, humorista estjére várták az érdeklődőket. 

A Felvidékről érkező,  inámi származású és évek óta Füleken élő  előadót Szabó János, a CSMMSZ Prágai Helyi Egyesületének elnöke mutatta be a szép számban megjelent közönségnek. Ezután  mindenkinek  kellemes  időtöltést kívánva  átadta a szót az est vendégének.

„Előre jelzem, nem tudományos előadásról  lesz szó, bár külön tudományág, a gelatológia foglalkozik a nevetés tudományával. Szakemberek állítják, egy perc nevetés 40 perc pihenéssel ér fel. Egy felmérés szerint az emberek 40 évvel ezelőtt naponta átlagosan 20 percben találtak okot a nevetésre, és ez az idő, sajnos,  napjainkban 6 percre csökkent“ – kezdte szórakoztató műsorát Bodzsár Gyula.

(Fotó: Fajd János)

Hírdetés

Bemutatását  azzal pontosította, hogy nem humoristának, hanem humorológusnak tartja magát.

Vagyis olyan embernek, aki humorral gyógyít, mert a humor, a nevetés a legjobb és legolcsóbb orvosság, a lélek és a test számára kész csodaszer.

Egy órán keresztül sziporkázó poénokkal  remek hangulatot teremtett a nézők soraiban, akik többször is tapssal jutalmazták humorbonbonjait. Előadásának végén komolyra fordítva a szót, azzal köszönt el a közönségtől, hogy  Nathan Sőderblom Nobel-békedíjas svéd evangélikus püspökkel együtt vallja: „Nem tudunk nagyobb szolgálatot tenni embertársainknak, mint ha megnevettetjük őket.“

Túlzás nélkül állíthatom, hogy  Bodzsár Gyula humorestjéről a sok nevetéstől  valóban  kipihenve és felüdülve indultunk haza. Egészen pontosan, az előadóterem melletti klubhelyiségbe kötetlen baráti  beszélgetésre.

(Szekeres Mária/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »