Fico a halálos medvetámadás kapcsán is az unióra mutogat

Fico a halálos medvetámadás kapcsán is az unióra mutogat

Fico a halálos medvetámadás kapcsán is az unióra mutogat Mészáros Richárd2024. 10. 06., v – 09:33

Robert Fico (Smer) kormányfő a szombat este a Facebook-oldalán közzétett videóban felszólította a régiók helyi hatóságait, barnamedvék észlelése esetén hirdessenek rendkívüli helyzetet, amely lehetővé teszi az állatok számának „elkerülhetetlen” csökkentését.

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton medve végzett egy 55 éves gombaszedő férfival a Magas-Tátrában, Hibbén (Hybe), miután az állat a férfi alsó végtagjának egyik fő artériáját érte.

„Valaki azt mondhatná, hogy a helyzetet egy országos kilövési engedéllyel megoldhatnánk, hogy vadászok százait küldjük az erdőkbe, és a magunk módján, tipikusan szlovák módra megoldjuk. Nekem ez tetszene is, de az Európai Unióban vagyunk, és nem szeretnék további fenyegetésekkel szembesülni, hogy az Európai Bizottság a medvék miatt leállítsa az európai támogatásokat” 

Hírdetés

– mondta Fico a videóban.

Kapcsolódó cikkünk

Robert Fico (Smer) kormányfő védelmébe vette Peter Kotlárt, a Covid-19 járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztost. 

Fico a szombat este közzétett videójában kétségbe vonta az oltások hatékonyságát, és leszögezte, egyetért Kotlár azon véleményével, mely szerint egy világjárvány kezelését nem az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) kellene irányítania.

A miniszterelnök szerint Kotlárnak meg kell vizsgálnia, Szlovákiában kik profitáltak leginkább a koronavírus-járványból, ehhez pedig együtt kell működnie az Állami Számvevőszékkel (NKÚ). Fico az NKÚ korábbi jelentésével összefüggésben arról beszélt, az ország 2022-ben több mint 150 millió euróért vásárolt vakcinákat, akkor, amikor erre már semmi szükség nem volt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »