Újabb halálos medvetámadás Liptóban

Újabb halálos medvetámadás Liptóban

Halálos medvetámadás történt szombat délelőtt a Liptószentmiklósi járásban található Hybe község határában – tájékoztatott a Szlovák Mentőszolgálat Műveleti Központja a közösségi oldalán. A segélyhívó központ operátora egy mentőhelikoptert küldött a támadás helyszínére. A mentők elmondása szerint az 63 éves férfi életét sajnos a megfeszített erőfeszítések ellenére sem tudták már megmenteni.

Zuzana Šefčíková, a Zsolna Megyei Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy a férfi egy másik személlyel együtt gombászott a támadás idején. Az áldozatot egy nehezen megközelíthető erdős területen támadta meg a medve. A helyszínre azonnal rendőrjárőrt küldtek, és értesítették az Állami Természetvédelmi Hivatal Barna Medve Beavatkozó Csapatát is.

Hírdetés

Az Air – Transport Europe légimentő szolgálat közölte, hogy a medve a támadás során súlyos sebet ejtett a férfi végtagján, ami hatalmas vérveszteséget okozott. A szemtanúk azonnal megkezdték az újraélesztést, de sajnos minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a férfi életét. Az orvosnő már csak a halál beálltát tudta megállapítani – tették hozzá a légimentők.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »