Fico a kormány iránti bizalmi szavazással is összekötötte volna a konszolidációs csomagról történő voksolást

Fico a kormány iránti bizalmi szavazással is összekötötte volna a konszolidációs csomagról történő voksolást

Fico a kormány iránti bizalmi szavazással is összekötötte volna a konszolidációs csomagról történő voksolást Kulcsár Péter2024. 10. 05., szo – 12:36

Robert Fico (Smer) miniszterelnök a közmédia szombati beszélgetőműsorában elmondta, készen állt a konszolidációs csomagról való szavazást összekötni egy kormánnyal szembeni bizalmatlansági voksolással.

A konszolidációs csomagot a parlament végül csütörtökön elfogadta, mind a 79 koalíciós képviselő megszavazta. Fico kijelentette, hajlandó lett volna egy kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazás lebonyolítására, amennyiben a megszorításokkal kapcsolatos törvénymódosítások kiegészítésére „értelmetlen javaslatok” érkeztek volna, illetve ha kétségek merültek volna fel a koalíció részéről.

Hírdetés

Fico kiemelte, őt nem érinti a kormánypártok közötti, egyre fokozódó feszültség és megosztottság. „Erről a Hlast és az SNS-t kérdezzék. Megpróbálok békét teremteni a koalíció soraiban” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök szerint a konszolidációs csomag jóváhagyása a kormány stabilitását és kohézióját mutatja. Hozzátette: természetes, hogy a társadalom ideges, de a megszorításokra szükség van.

A kormányfő közölte, azt fogja javasolni a smeres képviselőknek, hogy egészen addig ne vegyenek részt a házelnök megválasztásában, amíg a koalíciós pártok vezetői meg nem állapodtak arról, pontosan ki tölti be a posztot. „Amíg ez nem történik meg, számunkra a téma nem létezik” – szögezte le.

(STVR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »