Rendőrök elől menekülés közben borult fel egy migránsfurgon Horvátországban

A rendőrök elől menekülő, migránsokkal teli furgon szenvedett balesetet a közép-horvátországi Novska közelében, ketten meghaltak, 25-en megsérültek – közölte a rendőrség szombaton.

A közlemény szerint a baleset éjjel negyed kettőkor történt.

Az embercsempészet visszaszorításán, az illegális migráció megakadályozásán dolgozó rendőrök az A3-as autópálya Novska nevű fizetőkapujánál figyeltek fel a német rendszámú, szemmel láthatóan túlterhelt furgonra. Amikor a sofőr észrevette a rendőröket, növelte a jármű sebességét. A közlemény szerint a rendőrök biztonságos távolságból, hang- és fényjelzés nélkül követték a furgont, majd azt hét kilométerrel arrébb, Paklenica városában, egy árokba borulva találták meg. A jármű nekiütközött egy betonhídnak, az oldalára borult, majd egy ház falának és egy villanyoszlopnak csapódott.

Hírdetés

A sofőr és az egyik utas a helyszínen életét vesztette, a többi utast kórházba szállították – tájékoztatott a rendőrség.

Ivo Pedisic, a szikeszeki (Sisak) kórház szóvivője elmondta: török, szíriai, palesztin és iraki állampolgárokat kezelnek, közülük hárman súlyos, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A többieket megfigyelés alatt tartják.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »