Izrael újabb rakétákat lőtt ki Bejrútra

Izrael újabb rakétákat lőtt ki Bejrútra

Szombatra virradóra megszólaltak a légvédelmi szirénák Bejrútban, miután az izraeli légierő rakátatámadást intézett a libanoni főváros ellen, válaszul arra, hogy a Hezbollah korábban legalább öt rakétát lőtt ki a zsidó állam területére – jelentette az Izraeli Védelmi Erők (IDF) parancsnoksága. Az izraeli hadsereg szombat reggel menekülésre szólította fel a dél-libanoni lakosságot, feltehetően egy várható szárazföldi támadás miatt.

Az izraeli hadsereg közlése szerint szombat hajnalban öt „lövedéket” (ami általában rakétákat jelent) azonosítottak, amelyek Libanon területéről érkeztek. A rakéták többségét a légierő hatástalanította, mielőtt azok földet érhettek volna, míg mások nyílt területen csapódtak be – közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) parancsnoksága.

Pénteken Libanonból 222 rakétát lőttek ki izraeli területre az IDF közlése szerint.

számolt be a BBC World hírportálja.

Hírdetés

A Hezbollah azt is bejelentette, hogy hatonái az éjszaka folyamán visszavertek egy izraeli szárazföldi offenzívát Adaisseh határ menti falu közelében. A közlemény szerint a Hezbollah harcosai „megtámadták” az izraeli csapatokat, „ami hatalmas robbanást eredményezett az előrenyomuló erőknél, visszavonulásra kényszerítve őket és veszteségeket okozva soraikban”.

Izrael válaszcsapásokra figyelmeztette a dél-libanoni lakosságot

Közben folytatódik az izraeli szárazföldi és légi hadművelet Dél-Libanonban. A BBC helyszíni tudósítója szerint a következő órákban további támadások várhatók dél-libanoni falvak ellen.

Az IDF arab nyelvű szóvivője, Avichay Adraee arra figyelmezteti a megtámadott területről már kimenekített lakosokat, hogy további értesítésig ne térjenek vissza.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »