A csipkebugyik nagyrésze veszélyes lehet az egészségre. Sokkoló eredményeket hozott a Tudatos Vásárlók bugyi és alsónadrág tesztje

A csipkebugyik nagyrésze veszélyes lehet az egészségre. Sokkoló eredményeket hozott a Tudatos Vásárlók bugyi és alsónadrág tesztje

Veszélyes, hormonkárosító biszfenol vegyületeket találtunk fehérneműkben egy széleskörű nemzetközi együttműködésben végzett tesztben. Az alsóneműk biszfenol-tartalmát korábban senki nem vizsgálta. Kiderült, hogy minden harmadik bugyi tartalmaz mérgező vegyszert, minden tizedik az egészségre rendkívül káros mértékben. A Tudatos Vásárlók a hormonkárosító biszfenolok teljes betiltását követeli a hatóságoktól, mivel az eredmények arra mutatnak rá, hogy a káros vegyi anyagok nem elhanyagolható mennyiségben vannak jelen a hétköznapi termékekben.

H&M, Pepco, Tezenis, Lidl, C&A, Tesco, Intimissimi, Sloggi, Calvin Klein és sok más népszerű és kevésbé ismert alsónemű márka női, férfi és gyermek alsóneműit teszteltük, összesen 166 féle terméket, hogy széles merítést kapjunk az Európában, ezen belül Magyarországon is kapható alsóneműk veszélyes anyag tartalmáról. 

Minden tizedik alsónemű tartalmazott az egészségre káros mértékben biszfenolokat.Minden veszélyesnek talált alsónemű 100%-bal műszálas volt.5-ből 4 műszálas fehérnemű tartalmaz valamilyen biszfenolt.23% tartalmazott biszfenolokat kimutatható mennyiségben, de a nem hivatalos egészségügyi határérték alatt.A női termékek 53%-a, a lány 23%-a, férfi és fiú termékek 19%-a tartalmazott biszfenolokat.

A biszfenol vegyületcsalád az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott vegyszer a világon. Leggyakrabban polikarbonát műanyagok és gyanták összetevőiként használják, de adalékanyagként is alkalmazzák, például színtartósítóként a textíliákban, ruhákban, alsóneműkben.

A biszfenol A-ról számos kutatás bizonyította, hogy már egész alacsony dózisban is felboríthatja a hormonrendszer működését, károsíthatja mind a női, mind a férfi termékenységet. A hormonrendszeren keresztül befolyásolhatja a növekedést, a sejtregenerálódást, a magzati fejlődést, az energiaszintet, és olyan hormonális zavarokért felelős, mint a korai serdülés, az elhízás, emellett a fejlődő idegrendszerre is kockázatot jelent. 

A teszteredmények részletes bemutatása, a márkák, pontos anyagtípusok, a lány-, fiú-, női és férfi alsóneműk eredményeinek ismertetése itt olvasható.Az új típusú biszfenolok ugyanolyan veszélyesek

Miért pont a biszfenolok jelenlétét és miért épp alsóneműkben vizsgáltuk? Az, hogy biszfenolok kioldódhatnak a műanyag edényekből, konyhai eszközökből, kulacsokból egyre inkább ismert a tudatos fogyasztók körében. Talán a legtöbben a biszfenol A-ról (BPA) hallottak, amit már betiltottak a nyugtákhoz használt hőpapírokban és a cumisüvegekben. 

A tiltás miatt a gyártók egyre többféle új vegyi anyaggal, egyéb típusú biszfenolokkal váltják ki a BPA-t, amelyek ugyan hasonlóan kockázatosak lehetnek az egészségre, viszont nem tiltják használatukat a gyártás során. Ilyen többek között a biszfenol S és a biszfenol F, amelyekre jelenleg nincsen tiltás, pedig ezekről is bebizonyosodott, hogy hormonkárosító hatásúak. 

Bár tudományosan bizonyított, hogy a biszfenol A a ruházatból az izzadságba beoldódik, és nem fér kétség a bőrön keresztüli felszívódás lehetőségéhez sem, a ruhaneműkre mégsem vonatkozik semmilyen EU-s vagy hazai biszfenol –tartalom korlátozás.

A biszfenolok teljes betiltását követeljük az Európai Uniótól!

Ha Neked is fontosak ezek az eredmények, és szeretnéd, ha még több termékről derülne ki, veszélyes-e, akkor kérünk, támogasd a munkánkat! 

2023-ban ugyan egyetlen biszfenolra, a biszfenol A-ra megváltoztatták az egészségügyi határértéket, nem is kis mértékben: a korábbi korlátozás húszezred részére (0,2 nanogram/testtömeg kg-ra) véve a határértéket. Ez azonban édeskevés tekintve, hogy a biszfenolok egyéb típusairól is tudjuk, hogy hasonlóan hormonkárosító, az egészségre nézve veszélyes anyagok. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a friss teszteredményeket látva minden biszfenolra kiterjesztetné és szigorítaná a szabályozást. 

Az ipar jóval a szabályozás előtt jár: egy új vegyi anyag bevezetése a piacra akár 6 hónap alatt is megtörténhet, ezzel szemben, ha ez az anyag később károsnak bizonyul, betiltása átlagosan 20 évig tart. 

Ez az egyensúlytalanság az ipari innováció sebessége és a fogyasztóvédelem között fenntarthatatlan, és sürgősen foglalkozni kell vele. Elengedhetetlen, hogy a vegyi anyagok szabályozása felgyorsuljon és szigorodjon a fogyasztási cikkek teljes spektrumában.

Mit keresnek biszfenolok a bugyikban? 

A biszfenolokat színrögzítőként alkalmazzák a textíliákban. Világszerte a műszálas poliamid textilek 80%-a kap színtartósító kezelést, és ugyanígy vegyi segédanyagokat használnak például a spandexhez és az elasztánhoz is. Ezek a színtartósító keverékek tartalmaznak biszfenol S-t és biszfenol F-et is, amelyek a termékekben maradványként elkerülhetetlenül jelen vannak. 

Hírdetés

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nagyon fontosnak tartja, hogy legyenek friss és megbízható eredményeink az olyan termékek biszfenol tartalmáról, amelyekkel egész nap érintkezik a bőrünk, és amelyekre jelenleg nem vonatkozik a biszfenol tartalom korlátozása. 

A tesztet egy akkreditált nemzetközi laboratóriumban végeztük más európai fogyasztói szervezetekkel együttműködésben. A termékeket a fogyasztók minél nagyobb csoportja számára akartuk tesztelni, így nem kevesebb, mint 166-féle alsóneműt sikerült bevizsgáltatnunk. Ezek közül a termékek közül valamivel több mint 100 könnyen elérhető és kapható Magyarországon, de a többi is az a szomszédos országokban.  

Sokkoló eredményekAz összes minta körülbelül egyharmada (33%) tartalmazott kimutatható mennyiségű biszfenolokat.A minták 30%-a tartalmazott bizonyítottan káros hatású biszfenolokat (BPA, BPS, BPF). Tehát nem a biszfenol A az egyetlen biszfenol, amely megtalálható a textilekben. Biszfenol S-t majdnem kétszer annyi mintában mutattunk ki, mint biszfenol A-t! Biszfenol F-et, pedig körülbelül ugyanannyi termékben találtunk, mint biszfenol A-t.Ebből következik, hogy a biszfenolokra vonatkozó jövőbeli korlátozásoknak és szabályzásnak nem szabad kizárólag a biszfenol A-ra vonatkoznia, hanem figyelembe kell venni a BPA-t helyettesítő vegyületeket is!Az is egyértelműen kiderült, min múlik a fehérneműk biszfenol tartalma. Minél magasabb a műszál-tartalom, annál nagyobb a biszfenolnak való kitettség kockázata. A teszteredmények szerint minden veszélyesnek bizonyult alsónemű műszálas anyagból készült.Érdekesség, hogy a gyártó vagy a vásárlás helye, illetve a szín nem számít. Akár egy üzletben, akár online vásárolunk, ugyanúgy van esély a mérgező biszfenolokkal találkozni.Ismert, drágább vagy jobb minőségűnek tartott márkák (pl. Sloggi) termékeiben ugyanúgy előfordulnak biszfenolok, és ugyanígy igaz az is, hogy van olyan olcsóbb üzletből, piacról származó termék (pl. Pepco), amiben viszont nem találtunk biszfenolt. Fontos eredmény, hogy egy-egy márkán belül is lehetnek különbségek a biszfenol tartalomban.

Az összes minta 10%-a mutatott az ajánlott határértéket bőven meghaladó biszfenol tartalmat, átlagosan 11 mg/kg biszfenolt (az ajánlott határérték 0,8 mg/kg). A legmagasabb biszfenol koncentráció egy mintában 301 mg/kg volt – ami a termék súlyának 0,03%-a! 

A teszteredmények részletes bemutatása, a pontos anyagtípusok, a lány-, fiú-, női és férfi alsóneműk eredményeinek ismertetése itt olvasható. Férfi, nő? Lány vagy fiú? Kinek mennyi káros anyag jut? 

Fontos részlete az eredménynek az is, hogy kiderült, a fogyasztókat nem azonos mértékben veszélyeztetik ezek a káros anyagok.

A nőknek szánt termékek 17%-a nagy mennyiségű biszfenolt tartalmazott. Ezek az alsóneműk túlnyomórészt szintetikus anyagból készültek. Bár nők számára is kaphatók pamut termékek, a piackutatásunk szerint a női bugyik általában nagyobb része szintetikus anyagból készül. Ez pedig egyértelműen nagyobb kockázatot jelent a biszfenoloknak való kitettség szempontjábó

A lányoknak szánt termékek háromnegyede nem tartalmazott semmilyen biszfenolt, azaz 26 termékből 20-at bátran választhatunk. Egy termék tartalmazott nagy mennyiségű biszfenolt – ez minta kizárólag szintetikus anyagból (főként poliamidból) készült. 

A fiú alsónadrágok között még jobb volt az arány, a termékek 81%-a nem tartalmazott biszfenolokat, azaz 27-ből 22 alsónadrág jó választás lehet. Egyetlen fiúknak szánt minta sem tartalmazott nagy mennyiségű biszfenolt. A fiúknak szánt termékekben összességében is kevesebb biszfenolt mutattunk ki, mint a lányoknak szánt termékekben. Mivel a fiúknak szánt termékek mindegyike magas százalékban pamutból és kisebb százalékban szintetikus anyagokból készült, ez hozzájárul a jobb eredményekhez. 

A fiúkéhoz hasonlóan a férfiaknak szánt termékek a 81%-a nem tartalmazott biszfenolokat. Viszont 8% nagy mennyiségű biszfenolt tartalmazott. A nagy mennyiségű biszfenolt tartalmazó minták mindegyike szintetikus anyagból készült. 

A biszfenolokat tartalmazó termékek legnagyobb százalékát a nőknek szánt kategóriában találtuk. Több mint 50%-uk, azaz 66-ból 35 termék tartalmazott biszfenolokat, ezek 17%-a nagy mennyiségű biszfenolt. Egy minta kivételével az összes ilyen egészségre veszélyes alsónemű többnyire szintetikus anyagból készült. 

Bár a nők számára is kaphatók pamuttermékek, piackutatásunk azt mutatta, hogy a női termékek általában nagyobb arányban készülnek szintetikus anyagok felhasználásával. Így a nők nagyobb kockázatnak vannak kitéve a fehérneműből származó biszfenolok szempontjából.  

A tesztadatok alapján összességében tehát megállapítható, hogy a származás nem, csak az anyagösszetétel számít, és a magas pamuttartalmú termékek nagyobb valószínűséggel nem tartalmaznak biszfenolokat. 

Civilek a káros vegyi anyagok ellen – a ToxFree Life együttműködés 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete uniós szinten szeretné elérni, hogy a fogyasztási cikkekbe ne kerülhessenek mérgező anyagok. Az egyesület vezeti a ToxFree Life for All elnevezésű nemzetközi projektet, amely az egészségkárosító anyagok kockázatait csökkentené. Ilyen mérgező anyagok a biszfenolok. 

A ToxFree Life for All projektben magyarországi, szlovéniai, csehországi és osztrák fogyasztói szervezetek dolgoznak azon, csökkenjen a fogyasztók káros vegyi anyag kitettsége. A résztvevő partnerszervezetek: a cseh Arnika  és dTest, a szlovén ZPS, az osztrák VKI.  

Az öt partnerszervezet közösen tesztel, egyeztet döntéshozókkal, kampányokat indít és a fogyasztókat segítő oktatási programokat hoz létre. Az együttműködést a Tudatos Vásárlók Egyesülete kezdeményezte és vezeti.

.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm { width: 600px; margin: 0 auto !important; border-style: solid; border-color: #3fa9f5; border-radius: 0; border-width: 1px;box-shadow: none;background-color: #FBFEF9; background-position: center center; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; max-width: 100%; position: relative; padding-bottom: 60px !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm label.apm-label-with-bg{ background-size: cover; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm span.ays_poll_passed_count{ background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm span.ays_poll_passed_count i{ color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-title-box{ background-color: rgba(255,255,255,0); } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .answer-percent, #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .answer-percent-res { background-color: #3fa9f5; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays-poll-btn { color: #FBFEF9; background-color: #3fa9f5 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays-poll-btn, .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-new-answer-apply{font-size: 17px;padding: 10px 20px;border-radius: 3px; color: #FBFEF9 !important; background-color: #3fa9f5 !important;} .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm * { color: #0C6291; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-title-box h5 { color: #0C6291; text-transform: inherit; font-family: inherit; font-size: 22px;word-break: break-word;word-wrap: break-word; text-align: center; padding:0 10px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm i { color: #fbfef9; font-size: 25px; font-style: normal; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm i.ays_poll_far{ font-family: ‘Font Awesome 5 Free’; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 input[type=’radio’], #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .box-apm:not(.ays-minimal-theme) input[type=’checkbox’] { display: none; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 div.apm-load-message-container{ background-color: #FBFEF9 !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays_question > p { font-size:16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div{ position:relative; /*border-radius:0px;*/ } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 span.ayspoll-answers-votes-count-before-voting{ padding: 10px !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label { display:flex; padding:10px; box-shadow: 0px 0px 10px #000; flex-direction:row; align-items:center; border-radius:0px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label> img { width: 150px; max-width:100%; height:150px; object-fit:cover; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label:hover > img { position: relative; z-index: 2; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-answers i{ font-size:25px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label > span { font-size:17px; ; bottom; ; border-radius:0px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div { margin-bottom: 10px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-button-box{ ; } .ays-poll-main #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays-poll-img { object-fit: cover;height: 100%; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .ays-poll-maker-text-answer-main input,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .ays-poll-maker-text-answer-main textarea{min-width: 150px;max-width: 100%;width: %; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-choosing .ays_label_poll{ width: 100%; text-align: center; display: flex; justify-content: center;; /* align-items: center; */ } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-add-answer input.ays-poll-new-answer-apply-text{ width: 100%;margin-bottom: 0;margin-right: 5px;border-color: #3fa9f5; padding: 7px;font-size: 14px;color: black;height: 40px; outline: none;display: inline-block; }#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers label{ border:1px solid #444; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label:not(.ays_label_poll) { background-color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label { text-transform: inherit; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll span.ays_grid_answer_span{ width: 60%; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label.ays_label_poll:not(.apm-label-with-bg) span.ays_grid_answer_span{ display: inline-block; width: calc(100% – 10px); margin: 0 -15px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label.ays_label_poll span.ays_grid_answer_span{ display: inline-block; width: calc(100% – 10px); } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-grid .apm-choosing label.apm-label-with-bg span{ background-color: rgba( 251,254,249,0.5 ); text-transform: inherit; left: 0; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.ays-shape-theme, .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.ays-shape-theme { border-radius: 0 !important;} #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-grid .apm-choosing label.apm-label-with-bg:hover span, #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg span,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg span, #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg > img, #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg > img { position: relative; z-index: 2; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label { background-color: #FBFEF9;} .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63_addAnswer input{ height: 36px; outline: none; background: transparent; border: 1px solid #3fa9f5; margin-right: 5px; color: #0C6291 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 div.ays-image-logo-show{ position: absolute; bottom: -5px; left: 1px; margin: 2px 0 0 0; padding: 2px; width: 100%; height: 65px; text-align: left; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays-poll-image-logo{ width: 55px; height: 55px; object-fit: cover; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63_addAnswer input::placeholder{ font-style: oblique; color: #9e9e9e; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63_addAnswer input[type=’button’]{ padding: 0 1.44em; margin-right: 0; background: #3fa9f5; color: #FBFEF9 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63_addAnswer input[type=’button’]:hover { box-shadow: unset; -webkit-filter: opacity(0.7); filter: opacity(0.7); } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label:hover input.apm-new-answer::placeholder { color: #FBFEF9; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input.apm-new-answer::placeholder { color: #0C6291; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg *,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg *,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label *,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label *,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover * { color: #FBFEF9; } .user-form-ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 input, .user-form-ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 textarea { background-color: #FBFEF9; color: #0C6291; border: 1px solid #3fa9f5; font-size: 16px; font-weight: normal; padding: 5px; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 div.apm-loading-gif .apm-loader svg path, .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 div.apm-loading-gif .apm-loader svg rect { fill: #3fa9f5; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer label.apm-simple-label,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer label.apm-label-with-bg span { background-color: #FBFEF9; border: 1px solid #0C6291;}.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-simple-label span,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer label.apm-simple-label:hover span,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-simple-label,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer label.apm-simple-label:hover,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg span,.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus-answer label.apm-label-with-bg:hover span { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9 ;}.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus.vs-times::after, .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-versus.vs-default::after { background-color: #FBFEF9; color: #0C6291; border-color: #0C6291; } @media only screen and (max-width: 768px){ #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm {width: 100%; max-width: 96%;} #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays_question p{ font-size: 16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label > span { font-size: 16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63{max-width: 100%;} #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers > div > label > img{height: 150px;} // #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 > .apm-answers.apm-grid > div > label > img{// width: 150px;// } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .ays-poll-btn, .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-new-answer-apply{ font-size: 17px;line-height: 1;white-space: normal;word-break: break-word; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63.box-apm .apm-title-box h5{font-size: 20px;word-break: break-word;word-wrap: break-word;} }.ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.apm-add-answer:hover .apm-new-answer-apply { color: #FBFEF9 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.apm-add-answer .apm-new-answer-apply:hover { background-color: #FBFEF9 !important; color: #0C6291 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 .apm-info-form input { color: #0C6291 !important; background-color: #FBFEF9 !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.ays_poll_answer_icon_radio:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.ays_poll_answer_icon_checkbox:before{ content: ”; display: inline-block; background: #ddd; background-clip: content-box; width: 20px; height: 20px; border: 3px solid #ccc; padding: 3px 3px 3px 3px; box-sizing: border-box; transition: all .4s linear; vertical-align: middle; margin-right: 10px; margin-bottom: 2px;}#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.ays_poll_answer_icon[for=’poll_answer_icon_radio’]:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 label.ays_poll_answer_icon_radio:before{ border-radius: 50%;}#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 input[name=’answer’]:checked + label.ays_poll_answer_icon_radio:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff0a63 input[name=’answer’]:checked + label.ays_poll_answer_icon_checkbox:before{ background: green; border: 3px solid green; padding: 3px 3px 3px 3px; background-clip: content-box;} var dataCss = { width: ‘100%’, fontSize: ’16px’, padding: ’10px’, borderWidth: ‘2px’, borderStyle: ‘solid’, borderColor: ‘#3fa9f5’, background: ‘#FBFEF9’, color: ‘#3fa9f5’, transition: ‘.3s ease’, }; var hoverCss = { background: ‘#3fa9f5’, color: ‘#FBFEF9’, borderColor: ‘#FBFEF9’, }; 1362Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban? Határozottan igen.687 Igen, de még sok minden érdekelne.451 Most valamivel többet tudok.186 Egyáltalán nem.38

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

if(typeof aysPollOptions === ‘undefined’){ var aysPollOptions = []; } aysPollOptions[’14’] = ‘eyJwb2xsX3ZlcnNpb24iOiIyMS40LjMiLCJwb2xsX2VuYWJsZV9jb3B5X3Byb3RlY3Rpb24iOiJvZmYiLCJtYWluX2NvbG9yIjoiIzNmYTlmNSIsInRleHRfY29sb3IiOiIjMEM2MjkxIiwiYnV0dG9uX3RleHRfY29sb3IiOiIjRkJGRUY5IiwiYnV0dG9uX2JnX2NvbG9yIjoiIzNmYTlmNSIsImljb25fY29sb3IiOiIjZmJmZWY5IiwiYmdfY29sb3IiOiIjRkJGRUY5IiwiYW5zd2VyX2JnX2NvbG9yIjoiI0ZCRkVGOSIsImFuc3dlcl9ib3JkZXJfc2lkZSI6ImFsbF9zaWRlcyIsInRpdGxlX2JnX2NvbG9yIjoicmdiYSgyNTUsMjU1LDI1NSwwKSIsImljb25fc2l6ZSI6MjUsIndpZHRoIjo2MDAsIndpZHRoX2Zvcl9tb2JpbGUiOjAsImJ0bl90ZXh0IjoiTWVoZXQiLCJzZWVfcmVzX2J0bl90ZXh0IjoiU2VlIFJlc3VsdHMiLCJib3JkZXJfc3R5bGUiOiJzb2xpZCIsImJvcmRlcl9yYWRpdXMiOiIwIiwiYm9yZGVyX3dpZHRoIjoiMSIsImJveF9zaGFkb3dfY29sb3IiOiIjMDAwMDAwIiwiZW5hYmxlX2JveF9zaGFkb3ciOiJvZmYiLCJlbmFibGVfYW5zd2VyX3N0eWxlIjoib24iLCJiZ19pbWFnZSI6ZmFsc2UsImluZm9fZm9ybSI6MCwiZmllbGRzIjpbeyJpZCI6MCwibmFtZSI6Ik5hbWUiLCJ0eXBlIjoidGV4dCIsInNsdWciOiJhcG0tbmFtZSIsInB1Ymxpc2hlZCI6MSwic2VuZGdyaWQiOiJuYW1lIn0seyJpZCI6MCwibmFtZSI6IkUtbWFpbCIsInR5cGUiOiJlbWFpbCIsInNsdWciOiJhcG0tZW1haWwiLCJwdWJsaXNoZWQiOjEsInNlbmRncmlkIjoiZW1haWwifV0sInBvbGxfZmllbGRzX2FjdGl2ZV9vcmRlciI6ImFwbS1uYW1lLGFwbS1lbWFpbCIsInBvbGxfZmllbGRzX3Bhc3NpdmVfb3JkZXIiOiJhcG1fcGhvbmUiLCJyZXF1aXJlZF9maWVsZHMiOlt7ImlkIjowLCJuYW1lIjoiTmFtZSIsInR5cGUiOiJ0ZXh0Iiwic2x1ZyI6ImFwbS1uYW1lIiwicHVibGlzaGVkIjoxLCJzZW5kZ3JpZCI6Im5hbWUifSx7ImlkIjowLCJuYW1lIjoiRS1tYWlsIiwidHlwZSI6ImVtYWlsIiwic2x1ZyI6ImFwbS1lbWFpbCIsInB1Ymxpc2hlZCI6MSwic2VuZGdyaWQiOiJlbWFpbCJ9XSwiaW5mb19mb3JtX3RpdGxlIjoiPGg1PlBsZWFzZSBmaWxsIG91dCB0aGUgZm9ybTo8XC9oNT5cbiIsImhpZGVfcmVzdWx0cyI6MCwiaGlkZV9yZXN1bHRzX3F1ZXN0aW9ucyI6MCwiaGlkZV9yZXN1bHRfbWVzc2FnZSI6MSwiaGlkZV9yZXN1bHRzX3RleHQiOiI8cD5UaGFua3MgZm9yIHlvdXIgYW5zd2VyITxcL3A+XG4iLCJyZXN1bHRfbWVzc2FnZSI6IjxzcGFuIHN0eWxlPVwiZm9udC1mYW1pbHk6IHZlcmRhbmEsIGdlbmV2YSwgc2Fucy1zZXJpZjtcIj5LXHUwMGY2c3pcdTAwZjZualx1MDBmY2sgYXogaWRcdTAxNTFkZXQsIHZcdTAwZTFsYXN6b2RkYWwgc29rYXQgc2VnXHUwMGVkdGV0dFx1MDBlOWwhPFwvc3Bhbj4iLCJhbGxvd19ub3Rfdm90ZSI6MCwic2hvd19zb2NpYWwiOjAsInBvbGxfc29jaWFsX2J1dHRvbnNfaGVhZGluZyI6IiIsInBvbGxfc2hvd19zb2NpYWxfbG4iOiJvbiIsInBvbGxfc2hvd19zb2NpYWxfZmIiOiJvbiIsInBvbGxfc2hvd19zb2NpYWxfdHIiOiJvbiIsInBvbGxfc2hvd19zb2NpYWxfdmsiOiJvZmYiLCJlbmFibGVfc29jaWFsX2xpbmtzIjoib2ZmIiwicG9sbF9zb2NpYWxfbGlua3NfaGVhZGluZyI6IiIsInNvY2lhbF9saW5rcyI6eyJsaW5rZWRpbl9saW5rIjoiIiwiZmFjZWJvb2tfbGluayI6IiIsInR3aXR0ZXJfbGluayI6IiIsInZrb250YWt0ZV9saW5rIjoiIiwieW91dHViZV9saW5rIjoiIn0sImxvYWRfZWZmZWN0IjoibG9hZF9naWYiLCJsb2FkX2dpZiI6InBsZ19wcm8xIiwiY3VzdG9tX2xvYWQiOmZhbHNlLCJsaW1pdF91c2VycyI6MCwibGltaXRfdXNlcnNfbWV0aG9kIjoiaXAiLCJsaW1pdGF0aW9uX21lc3NhZ2UiOiI8cD5Zb3UgaGF2ZSBhbHJlYWR5IHZvdGVkPFwvcD5cbiIsInJlZGlyZWN0X3VybCI6ZmFsc2UsInJlZGlyZWN0aW9uX2RlbGF5IjowLCJ1c2VyX3JvbGUiOiIiLCJlbmFibGVfcmVzdHJpY3Rpb25fcGFzcyI6MCwicmVzdHJpY3Rpb25fcGFzc19tZXNzYWdlIjoiPHA+WW91IGRvblxcJ3QgaGF2ZSBwZXJtaXNzaW9ucyBmb3IgcGFzc2luZyB0aGUgcG9sbDxcL3A+XG4iLCJlbmFibGVfbG9nZ2VkX3VzZXJzIjowLCJlbmFibGVfbG9nZ2VkX3VzZXJzX21lc3NhZ2UiOiI8cD5Zb3UgbXVzdCBzaWduIGluIGZvciBwYXNzaW5nIHRoZSBwb2xsPFwvcD5cbiIsInB1Ymxpc2hlZCI6MSwiZW5hYmxlX3Bhc3NfY291bnQiOiJvbiIsInJlc3VsdF9zb3J0X3R5cGUiOiJub25lIiwiY3JlYXRlX2RhdGUiOiIyMDI0LTAxLTExIDE2OjU2OjE5IiwicmVkaXJlY3RfdXNlcnMiOjAsInJlZGlyZWN0X2FmdGVyX3ZvdGVfdXJsIjpmYWxzZSwicmVkaXJlY3RfYWZ0ZXJfdm90ZV9kZWxheSI6MCwiYWN0aXZlSW50ZXJ2YWwiOiIyMDI0LTA1LTA4IiwiZGVhY3RpdmVJbnRlcnZhbCI6IjIwMjQtMDUtMDgiLCJhY3RpdmVJbnRlcnZhbFNlYyI6IiIsImRlYWN0aXZlSW50ZXJ2YWxTZWMiOiIiLCJhY3RpdmVfZGF0ZV9tZXNzYWdlIjoiPHA+VGhlIHBvbGwgaGFzIGV4cGlyZWQhPFwvcD5cbiIsImFjdGl2ZV9kYXRlX21lc3NhZ2Vfc29vbiI6IjxwIHN0eWxlPVxcXCJ0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7XFxcIj5UaGUgcG9sbCB3aWxsIGJlIGF2YWlsYWJsZSBzb29uITxcL3A+XG4iLCJ2b3RlX3JlYXNvbiI6MCwic2hvd19yZXN1bHRfdmlldyI6InN0YW5kYXJ0IiwiYWN0aXZlX2RhdGVfY2hlY2siOiIiLCJlbmFibGVfcmVzdGFydF9idXR0b24iOjAsImVuYWJsZV92b3RlX2J0biI6MSwic2hvd192b3Rlc19jb3VudCI6MSwiYXR0ZW1wdHNfY291bnQiOiIxIiwiYWxsb3dfYW5vbnltaXR5IjoxLCJzaG93X2NyZWF0ZV9kYXRlIjowLCJzaG93X2F1dGhvciI6MCwic2hvd19yZXNfcGVyY2VudCI6MSwic2hvd19yZXN1bHRfYnRuX3NjaGVkdWxlIjowLCJheXNfcG9sbF9zaG93X3RpbWVyIjowLCJheXNfc2hvd190aW1lcl90eXBlIjoiY291bnRkb3duIiwic2hvd19yZXN1bHRfYnRuX3NlZV9zY2hlZHVsZSI6IndpdGhfc2VlIiwic2hvd19sb2dpbl9mb3JtIjoib2ZmIiwidXNlcl9hZGRfYW5zd2VyIjowLCJhZGRfYW5zd2VyX3Nob3dfdXAiOjEsInZlcnN1c19pY29uX3R5cGUiOiJkZWZhdWx0IiwidmVyc3VzX2ljb25fcG9zaXRpb24iOiJjZW50ZXIiLCJ2ZXJzdXNfYW5zd2Vyc19sYWJlbCI6MCwicmVzdWx0X2luX3JnYmEiOjAsImVuYWJsZV9tYWlsY2hpbXAiOiJvZmYiLCJlbmFibGVfYmFja2dyb3VuZF9ncmFkaWVudCI6Im9mZiIsImJhY2tncm91bmRfZ3JhZGllbnRfY29sb3JfMSI6IiMxMDMyNTEiLCJiYWNrZ3JvdW5kX2dyYWRpZW50X2NvbG9yXzIiOiIjNjA3NTkzIiwicG9sbF9ncmFkaWVudF9kaXJlY3Rpb24iOiJ2ZXJ0aWNhbCIsInJlZGlyZWN0X2FmdGVyX3N1Ym1pdCI6MCwibWFpbGNoaW1wX2xpc3QiOiIiLCJwb2xsX2RpcmVjdGlvbiI6ImNlbnRlciIsInBvbGxfYWxsb3dfbXVsdGl2b3RlIjoib2ZmIiwibXVsdGl2b3RlX2Fuc3dlcl9taW5fY291bnQiOiIxIiwicG9sbF9hbGxvd19tdWx0aXZvdGVfY291bnQiOiIxIiwibW9uaXRvcl9saXN0IjoiIiwiZW5hYmxlX21vbml0b3IiOiJvZmYiLCJzbGFja19jb252ZXJzYXRpb24iOiIiLCJlbmFibGVfc2xhY2siOiJvZmYiLCJhY3RpdmVfY2FtcF9saXN0IjoiIiwiYWN0aXZlX2NhbXBfYXV0b21hdGlvbiI6IiIsImVuYWJsZV9hY3RpdmVfY2FtcCI6Im9mZiIsImVuYWJsZV96YXBpZXIiOiJvZmYiLCJyYW5kb21pemVfYW5zd2VycyI6Im9mZiIsImVuYWJsZV9hc253ZXJzX3NvdW5kIjoib2ZmIiwiZW5hYmxlX3Bhc3N3b3JkIjoib2ZmIiwicGFzc3dvcmRfcG9sbCI6IiIsInBvbGxfcGFzc3dvcmRfbWVzc2FnZSI6IlBsZWFzZSBlbnRlciBwYXNzd29yZCIsInBvbGxfZW5hYmxlX3Bhc3N3b3JkX3Zpc2liaWxpdHkiOiJvZmYiLCJiYWNrZ3JvdW5kX3NpemUiOiJjb3ZlciIsImRpc2FibGVfYW5zd2VyX2hvdmVyIjowLCJjdXN0b21fY2xhc3MiOiIiLCJlbmFibGVfcG9sbF90aXRsZV90ZXh0X3NoYWRvdyI6Im9mZiIsInBvbGxfdGl0bGVfdGV4dF9zaGFkb3ciOiJyZ2JhKDI1NSwyNTUsMjU1LDApIiwicG9sbF90aXRsZV90ZXh0X3NoYWRvd194X29mZnNldCI6MiwicG9sbF90aXRsZV90ZXh0X3NoYWRvd195X29mZnNldCI6MiwicG9sbF90aXRsZV90ZXh0X3NoYWRvd196X29mZnNldCI6MCwicG9sbF9iZ19pbWFnZV9wb3NpdGlvbiI6ImNlbnRlciBjZW50ZXIiLCJwb2xsX2JnX2ltZ19pbl9maW5pc2hfcGFnZSI6Im9mZiIsImF5c19hZGRfcG9zdF9mb3JfcG9sbCI6Im9mZiIsInNob3dfYW5zd2VyX21lc3NhZ2UiOiJvbiIsInNob3dfYW5zd2Vyc19jYXB0aW9uIjoib24iLCJlbmFibGVfdm90ZV9saW1pdGF0aW9uIjoib2ZmIiwidm90ZV9saW1pdGF0aW9uIjoiIiwibGltaXRhdGlvbl90aW1lX3BlcmlvZCI6Im1pbnV0ZSIsImVuYWJsZV90YWNrZXJzX2NvdW50Ijoib2ZmIiwidGFja2Vyc19jb3VudCI6IiIsImF5c19lbmFibGVfbWFpbF91c2VyIjoib2ZmIiwic2hvd19hbnN3ZXJzX2ljb24iOiJvbiIsImFuc3dlcnNfaWNvbiI6InJhZGlvIiwiYnV0dG9uc19zaXplIjoibWVkaXVtIiwiYnV0dG9uc19mb250X3NpemUiOiIxNyIsInBvbGxfYnV0dG9uc19tb2JpbGVfZm9udF9zaXplIjoiMTciLCJidXR0b25zX2xlZnRfcmlnaHRfcGFkZGluZyI6IjIwIiwiYnV0dG9uc190b3BfYm90dG9tX3BhZGRpbmciOiIxMCIsImJ1dHRvbnNfYm9yZGVyX3JhZGl1cyI6IjMiLCJyZWRpcmVjdF9hZnRlcl9zdWJtaXRfZHJwZHduIjowLCJ1c2VyX2FkZF9hbnN3ZXJfZHJvcGRvd24iOjAsImVuYWJsZV9nb29nbGVfc2hlZXRzIjoib2ZmIiwic3ByZWFkc2hlZXRfaWQiOiIiLCJlbmFibGVfdmlld19tb3JlX2J1dHRvbiI6Im9mZiIsInBvbGxfdmlld19tb3JlX2J1dHRvbl9jb3VudCI6MCwicG9sbF9taW5faGVpZ2h0IjoiIiwiYW5zd2VyX3NvcnRfdHlwZSI6ImRlZmF1bHQiLCJhbnN3ZXJfZm9udF9zaXplIjoiMTYiLCJwb2xsX2Fuc3dlcl9mb250X3NpemVfbW9iaWxlIjoiMTYiLCJzaG93X3Bhc3NlZF91c2VycyI6Im9mZiIsImxvZ29faW1hZ2UiOiIiLCJhbGxvd19jb2xsZWN0X3VzZXJfaW5mbyI6Im9mZiIsInBvbGxfc2VuZF9tYWlsX3R5cGUiOiJjdXN0b20iLCJwb2xsX3NlbmRncmlkX3RlbXBsYXRlX2lkIjoiIiwiZW5hYmxlX2xpbWl0X2J5X2NvdW50cnkiOiJvZmYiLCJsaW1pdF9jb3VudHJ5IjoiQUQiLCJzaG93X3ZvdGVzX2JlZm9yZV92b3RpbmciOiJvZmYiLCJzaG93X3ZvdGVzX2JlZm9yZV92b3RpbmdfYnkiOiJieV9jb3VudCIsImZha2Vfdm90ZXMiOiJvZmYiLCJkb250X3Nob3dfcG9sbF9jb250Ijoib2ZmIiwic2VlX3Jlc3VsdF9idXR0b24iOiJvbiIsInNlZV9yZXN1bHRfcmFkaW8iOiJheXNfc2VlX3Jlc3VsdF9idXR0b24iLCJsb2FkZXJfZm9udF9zaXplIjoiIiwic2hvd19hbnN3ZXJzX251bWJlcmluZyI6Im5vbmUiLCJlZmZlY3RfbWVzc2FnZSI6IiIsImVuYWJsZV9tYWRfbWltaSI6Im9mZiIsIm1hZF9taW1pX2xpc3QiOiIiLCJwb2xsX3Nob3dfcGFzc2VkX3VzZXJzX2NvdW50IjozLCJxdWVzdGlvbl9mb250X3NpemUiOjE2LCJxdWVzdGlvbl9mb250X3NpemVfbW9iaWxlIjoxNiwicG9sbF9xdWVzdGlvbl9pbWFnZV9oZWlnaHQiOiIiLCJwb2xsX21vYmlsZV9tYXhfd2lkdGgiOiIiLCJwb2xsX3RpdGxlX2ZvbnRfc2l6ZSI6IjIyIiwicG9sbF90aXRsZV9mb250X3NpemVfbW9iaWxlIjoiMjAiLCJwb2xsX3RpdGxlX2FsaWdubWVudCI6ImNlbnRlciIsInBvbGxfZW5hYmxlX2Fuc3dlcl9pbWFnZV9hZnRlcl92b3RpbmciOiJvZmYiLCJwb2xsX3RleHRfdHlwZV9sZW5ndGhfZW5hYmxlIjoib2ZmIiwicG9sbF90ZXh0X3R5cGVfbGltaXRfdHlwZSI6ImNoYXJhY3RlcnMiLCJwb2xsX3RleHRfdHlwZV9saW1pdF9sZW5ndGgiOiIiLCJwb2xsX3RleHRfdHlwZV9saW1pdF9tZXNzYWdlIjoib2ZmIiwicG9sbF90ZXh0X3R5cGVfcGxhY2Vob2xkZXIiOiJZb3VyIGFuc3dlciIsInBvbGxfdGV4dF90eXBlX3dpZHRoIjoiIiwicG9sbF90ZXh0X3R5cGVfd2lkdGhfdHlwZSI6InBlcmNlbnQiLCJhbnN3ZXJzX3BhZGRpbmciOjEwLCJhbnN3ZXJzX21hcmdpbiI6MTAsImFuc3dlcnNfYm9yZGVyIjoib24iLCJhbnN3ZXJzX2JvcmRlcl93aWR0aCI6MSwiYW5zd2Vyc19ib3JkZXJfc3R5bGUiOiJzb2xpZCIsImFuc3dlcnNfYm9yZGVyX2NvbG9yIjoiIzQ0NCIsImFuc3dlcnNfYm94X3NoYWRvdyI6Im9uIiwiYW5zd2Vyc19ib3hfc2hhZG93X2NvbG9yIjoiIzAwMCIsInBvbGxfYW5zd2VyX2JveF9zaGFkb3dfeF9vZmZzZXQiOjAsInBvbGxfYW5zd2VyX2JveF9zaGFkb3dfeV9vZmZzZXQiOjAsInBvbGxfYW5zd2VyX2JveF9zaGFkb3dfel9vZmZzZXQiOjEwLCJhbnNfaW1nX2hlaWdodCI6MTUwLCJwb2xsX2Fuc3dlcl9pbWFnZV9oZWlnaHRfZm9yX21vYmlsZSI6IjE1MCIsImFuc19pbWdfY2FwdGlvbl9zdHlsZSI6Im91dHNpZGUiLCJhbnNfaW1nX2NhcHRpb25fcG9zaXRpb24iOiJib3R0b20iLCJhbnN3ZXJzX2ZvbnRfc2l6ZSI6MTcsImFuc3dlcnNfb2JqZWN0X2ZpdCI6ImNvdmVyIiwiYW5zd2Vyc19ncmlkX2NvbHVtbiI6MiwiYW5zd2Vyc19ib3JkZXJfcmFkaXVzIjowLCJlbmFibGVfZ2V0UmVzcG9uc2UiOiJvZmYiLCJnZXRSZXNwb25zZV9saXN0IjoiIiwiZW5hYmxlX21haWxlckxpdGUiOiJvZmYiLCJtYWlsZXJMaXRlX2dyb3VwX2lkIjoiIiwiZW5hYmxlX2NvbnZlcnRLaXQiOiJvZmYiLCJwb2xsX2NvbnZlcnRLaXRfZm9ybV9pZCI6IiIsImVuYWJsZV9yZWNhcHRjaGEiOiJvZmYiLCJwb2xsX2xvZ29fdXJsIjoiIiwicG9sbF9lbmFibGVfbG9nb191cmwiOiJvZmYiLCJwb2xsX2xvZ29fdXJsX25ld190YWIiOiJvZmYiLCJwb2xsX2xvZ29fdGl0bGUiOiIiLCJwb2xsX3NlbmRfbWFpbF90b19zaXRlX2FkbWluIjoib24iLCJwb2xsX21haWxfbWVzc2FnZV9hZG1pbiI6IiIsImRpc3BsYXlfZmllbGRzX2xhYmVscyI6Im9mZiIsInBvbGxfY3JlYXRlX2F1dGhvciI6NiwicG9sbF9lbmFibGVfYW5pbWF0aW9uX3RvcCI6Im9uIiwiaWQiOiIxNCIsImF1dGhvcl9pZCI6IjYiLCJwb3N0X2lkIjpudWxsLCJ0aXRsZSI6IlNlZ1x1MDBlZHRldHRcdTAwZmNuaywgaG9neSBrXHUwMGU5cGJlbiBsZWd5XHUwMGU5bCBhIHRlcm1cdTAwZTlrZWtiZW4gbFx1MDBlOXZcdTAxNTEgdmVneWkgYW55YWdvayBoYXRcdTAwZTFzXHUwMGUxdmFsIGthcGNzb2xhdGJhbj8iLCJkZXNjcmlwdGlvbiI6IiIsInF1ZXN0aW9uIjoiIiwidHlwZSI6ImNob29zaW5nIiwidmlld190eXBlIjoibGlzdCIsImNhdGVnb3JpZXMiOlsiMSJdLCJpbWFnZSI6Imh0dHBzOlwvXC90dWRhdG9zdmFzYXJsby5odVwvd3AtY29udGVudFwvdXBsb2Fkc1wvdG94ZnJlZS1zemF2YXphcy1qYXRla29rLnBuZyIsInNob3dfdGl0bGUiOiIxIiwiY3VzdG9tX2NzcyI6IiIsInRoZW1lX2lkIjoiMSIsImFuc3dlcl9tZXNzYWdlIjoie1wiNTNcIjp7XCJhbnN3ZXJcIjpcIlwiLFwiYW5zd2VyX2ltYWdlXCI6XCJcIn0sXCI1NFwiOntcImFuc3dlclwiOlwiXCIsXCJhbnN3ZXJfaW1hZ2VcIjpcIlwifSxcIjU1XCI6e1wiYW5zd2VyXCI6XCJcIixcImFuc3dlcl9pbWFnZVwiOlwiXCJ9LFwiNTZcIjp7XCJhbnN3ZXJcIjpcIlwiLFwiYW5zd2VyX2ltYWdlXCI6XCJcIn19IiwiYW5zd2VycyI6W3siaWQiOiI1MyIsInBvbGxfaWQiOiIxNCIsImFuc3dlciI6IkhhdFx1MDBlMXJvem90dGFuIGlnZW4uIiwidm90ZXMiOiI2ODciLCJhbnN3ZXJfaW1nIjoiIiwib3JkZXJpbmciOiIxIiwicmVkaXJlY3QiOm51bGwsInVzZXJfYWRkZWQiOiIwIiwic2hvd191c2VyX2FkZGVkIjoiMSIsImZha2Vfdm90ZXMiOiIwIn0seyJpZCI6IjU0IiwicG9sbF9pZCI6IjE0IiwiYW5zd2VyIjoiSWdlbiwgZGUgbVx1MDBlOWcgc29rIG1pbmRlbiBcdTAwZTlyZGVrZWxuZS4iLCJ2b3RlcyI6IjQ1MSIsImFuc3dlcl9pbWciOiIiLCJvcmRlcmluZyI6IjIiLCJyZWRpcmVjdCI6bnVsbCwidXNlcl9hZGRlZCI6IjAiLCJzaG93X3VzZXJfYWRkZWQiOiIxIiwiZmFrZV92b3RlcyI6IjAifSx7ImlkIjoiNTUiLCJwb2xsX2lkIjoiMTQiLCJhbnN3ZXIiOiJNb3N0IHZhbGFtaXZlbCB0XHUwMGY2YmJldCB0dWRvay4iLCJ2b3RlcyI6IjE4NiIsImFuc3dlcl9pbWciOiIiLCJvcmRlcmluZyI6IjMiLCJyZWRpcmVjdCI6bnVsbCwidXNlcl9hZGRlZCI6IjAiLCJzaG93X3VzZXJfYWRkZWQiOiIxIiwiZmFrZV92b3RlcyI6IjAifSx7ImlkIjoiNTYiLCJwb2xsX2lkIjoiMTQiLCJhbnN3ZXIiOiJFZ3lcdTAwZTFsdGFsXHUwMGUxbiBuZW0uIiwidm90ZXMiOiIzOCIsImFuc3dlcl9pbWciOiIiLCJvcmRlcmluZyI6IjQiLCJyZWRpcmVjdCI6bnVsbCwidXNlcl9hZGRlZCI6IjAiLCJzaG93X3VzZXJfYWRkZWQiOiIxIiwiZmFrZV92b3RlcyI6IjAifV0sImFuc3dlcl92b3RlcyI6eyI1MyI6Njg3LCI1NCI6NDUxLCI1NSI6MTg2LCI1NiI6Mzh9LCJhbnN3ZXJfdm90ZXNfc3VtIjoxMzYyfQ==’; .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm { width: 600px; margin: 0 auto !important; border-style: solid; border-color: #3fa9f5; border-radius: 0; border-width: 1px;box-shadow: none;background-color: #FBFEF9; background-position: center center; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; max-width: 100%; position: relative; padding-bottom: 60px !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm label.apm-label-with-bg{ background-size: cover; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm span.ays_poll_passed_count{ background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm span.ays_poll_passed_count i{ color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-title-box{ background-color: rgba(255,255,255,0); } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .answer-percent, #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .answer-percent-res { background-color: #3fa9f5; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays-poll-btn { color: #FBFEF9; background-color: #3fa9f5 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays-poll-btn, .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-new-answer-apply{font-size: 17px;padding: 10px 20px;border-radius: 3px; color: #FBFEF9 !important; background-color: #3fa9f5 !important;} .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm * { color: #0C6291; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-title-box h5 { color: #0C6291; text-transform: inherit; font-family: inherit; font-size: 22px;word-break: break-word;word-wrap: break-word; text-align: center; padding:0 10px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm i { color: #fbfef9; font-size: 25px; font-style: normal; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm i.ays_poll_far{ font-family: ‘Font Awesome 5 Free’; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 input[type=’radio’], #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .box-apm:not(.ays-minimal-theme) input[type=’checkbox’] { display: none; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 div.apm-load-message-container{ background-color: #FBFEF9 !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays_question > p { font-size:16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div{ position:relative; /*border-radius:0px;*/ } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 span.ayspoll-answers-votes-count-before-voting{ padding: 10px !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label { display:flex; padding:10px; box-shadow: 0px 0px 10px #000; flex-direction:row; align-items:center; border-radius:0px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label> img { width: 150px; max-width:100%; height:150px; object-fit:cover; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label:hover > img { position: relative; z-index: 2; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-answers i{ font-size:25px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label > span { font-size:17px; ; bottom; ; border-radius:0px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div { margin-bottom: 10px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-button-box{ ; } .ays-poll-main #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays-poll-img { object-fit: cover;height: 100%; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .ays-poll-maker-text-answer-main input,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .ays-poll-maker-text-answer-main textarea{min-width: 150px;max-width: 100%;width: %; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-choosing .ays_label_poll{ width: 100%; text-align: center; display: flex; justify-content: center;; /* align-items: center; */ } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-add-answer input.ays-poll-new-answer-apply-text{ width: 100%;margin-bottom: 0;margin-right: 5px;border-color: #3fa9f5; padding: 7px;font-size: 14px;color: black;height: 40px; outline: none;display: inline-block; }#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers label{ border:1px solid #444; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label:not(.ays_label_poll) { background-color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label { text-transform: inherit; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll span.ays_grid_answer_span{ width: 60%; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label.ays_label_poll:not(.apm-label-with-bg) span.ays_grid_answer_span{ display: inline-block; width: calc(100% – 10px); margin: 0 -15px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label.ays_label_poll span.ays_grid_answer_span{ display: inline-block; width: calc(100% – 10px); } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-grid .apm-choosing label.apm-label-with-bg span{ background-color: rgba( 251,254,249,0.5 ); text-transform: inherit; left: 0; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.ays-shape-theme, .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.ays-shape-theme { border-radius: 0 !important;} #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-grid .apm-choosing label.apm-label-with-bg:hover span, #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg span,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg span, #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg > img, #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg > img { position: relative; z-index: 2; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label { background-color: #FBFEF9;} .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1_addAnswer input{ height: 36px; outline: none; background: transparent; border: 1px solid #3fa9f5; margin-right: 5px; color: #0C6291 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 div.ays-image-logo-show{ position: absolute; bottom: -5px; left: 1px; margin: 2px 0 0 0; padding: 2px; width: 100%; height: 65px; text-align: left; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays-poll-image-logo{ width: 55px; height: 55px; object-fit: cover; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1_addAnswer input::placeholder{ font-style: oblique; color: #9e9e9e; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1_addAnswer input[type=’button’]{ padding: 0 1.44em; margin-right: 0; background: #3fa9f5; color: #FBFEF9 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1_addAnswer input[type=’button’]:hover { box-shadow: unset; -webkit-filter: opacity(0.7); filter: opacity(0.7); } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label:hover input.apm-new-answer::placeholder { color: #FBFEF9; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input.apm-new-answer::placeholder { color: #0C6291; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-grid .apm-choosing input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg *,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-grid .apm-choosing input[type=’checkbox’]:checked + label.apm-label-with-bg *,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label *,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label *,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover * { color: #FBFEF9; } .user-form-ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 input, .user-form-ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 textarea { background-color: #FBFEF9; color: #0C6291; border: 1px solid #3fa9f5; font-size: 16px; font-weight: normal; padding: 5px; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’radio’]:checked + label,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll input[type=’checkbox’]:checked + label,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.choosing-poll label.ays_enable_hover:hover { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 div.apm-loading-gif .apm-loader svg path, .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 div.apm-loading-gif .apm-loader svg rect { fill: #3fa9f5; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer label.apm-simple-label,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer label.apm-label-with-bg span { background-color: #FBFEF9; border: 1px solid #0C6291;}.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-simple-label span,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer label.apm-simple-label:hover span,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-simple-label,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer label.apm-simple-label:hover,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer input[type=’radio’]:checked + label.apm-label-with-bg span,.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus-answer label.apm-label-with-bg:hover span { background-color: #0C6291; color: #FBFEF9 ;}.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus.vs-times::after, .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-versus.vs-default::after { background-color: #FBFEF9; color: #0C6291; border-color: #0C6291; } @media only screen and (max-width: 768px){ #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm {width: 100%; max-width: 96%;} #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays_question p{ font-size: 16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label > span { font-size: 16px; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1{max-width: 100%;} #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers > div > label > img{height: 150px;} // #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 > .apm-answers.apm-grid > div > label > img{// width: 150px;// } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .ays-poll-btn, .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-new-answer-apply{ font-size: 17px;line-height: 1;white-space: normal;word-break: break-word; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1.box-apm .apm-title-box h5{font-size: 20px;word-break: break-word;word-wrap: break-word;} }.ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.apm-add-answer:hover .apm-new-answer-apply { color: #FBFEF9 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.apm-add-answer .apm-new-answer-apply:hover { background-color: #FBFEF9 !important; color: #0C6291 !important; } .ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 .apm-info-form input { color: #0C6291 !important; background-color: #FBFEF9 !important; } #ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.ays_poll_answer_icon_radio:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.ays_poll_answer_icon_checkbox:before{ content: ”; display: inline-block; background: #ddd; background-clip: content-box; width: 20px; height: 20px; border: 3px solid #ccc; padding: 3px 3px 3px 3px; box-sizing: border-box; transition: all .4s linear; vertical-align: middle; margin-right: 10px; margin-bottom: 2px;}#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.ays_poll_answer_icon[for=’poll_answer_icon_radio’]:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 label.ays_poll_answer_icon_radio:before{ border-radius: 50%;}#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 input[name=’answer’]:checked + label.ays_poll_answer_icon_radio:before,#ays-poll-id-66fe2d4ff12d1 input[name=’answer’]:checked + label.ays_poll_answer_icon_checkbox:before{ background: green; border: 3px solid green; padding: 3px 3px 3px 3px; background-clip: content-box;} var dataCss = { width: ‘100%’, fontSize: ’16px’, padding: ’10px’, borderWidth: ‘2px’, borderStyle: ‘solid’, borderColor: ‘#3fa9f5’, background: ‘#FBFEF9’, color: ‘#3fa9f5’, transition: ‘.3s ease’, }; var hoverCss = { background: ‘#3fa9f5’, color: ‘#FBFEF9’, borderColor: ‘#FBFEF9’, }; 1039Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben? Igen, igyekszem elkerülni a káros anyagokat tartalmazó termékeket.484 Igen, aktívabban fogok tájékozódni a termékek kiválasztása előtt.304 Igen, szeretnék tenni valamit a káros vegyi anyagok korlátozásáért.147 Igen, de még nem tudom, mit fogok változtatni.77 Nem.27

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

if(typeof aysPollOptions === ‘undefined’){ var aysPollOptions = []; } aysPollOptions[’15’] = ‘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’;

A Toxfree LIFE for All projektet az Európai Unió LIFE alapja (LIFE22-GIE-HU-ToxFree LIFE for All, 101114078) és az Energiaügyi Minisztérium társfinanszírozza (Z1230232). A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a Tudatos Vásárlók Egyesületének álláspontját képviselik, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé.

Ez a poszt A csipkebugyik nagyrésze veszélyes lehet az egészségre. Sokkoló eredményeket hozott a Tudatos Vásárlók bugyi és alsónadrág tesztje először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »