Irán ballisztikus rakétákkal lövi Izraelt

Irán ballisztikus rakétákkal lövi Izraelt

Nyitókép: SITA (illusztrációs felvétel)

Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki Izraelre – közölte ma este az izraeli hadsereg. Jeruzsálem, valamint Közép- és Dél-Izrael lakóit szirénák figyelmeztetik a támadásra, fedezékbe kell húzódniuk – írja a Reuters és az AP. Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő nem sokkal a rakéták kilövése előtt azt mondta, hogy nagyszabású támadásra számít Iránból.

A The Times of Israel szerint a szirénák egész izraeli területen megszólaltak. A DPA ügynökség tudósítója arról számolt be, hogy Tel-Avivban hangos robbanások vannak.

Hírdetés

Irán idén áprilisban hajtotta végre első közvetlen támadását Izrael ellen. Ballisztikus rakétákat, drónokat és cirkálórakétákat is bevetett. Akkoriban ez a damaszkuszi iráni konzulátus elleni támadás megtorlása volt. Bár Izrael nem vállalta magára a felelősséget, feltételezhető, hogy ő állt a támadás mögött.

Az elmúlt napokban ismét jelentősen nőtt a feszültség Izrael és Irán között a libanoni Hezbollah síita mozgalom elleni nagyszabású izraeli fellépések következtében. Irán politikailag és katonailag támogatja ezt a militáns csoportot.

Izrael tegnap este szárazföldi hadműveletet indított a dél-libanoni Hezbollah ellen.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »