MZP 2.0

Direkt alaposan megnéztem a híressé lett Orbán Balázs interjút. Azaz nem hagyatkoztam a leírt szövegekre.

Tulajdonképpen ugyanaz az eset, mint MZP 2021-es Partizán-interjúja. Akkor MZP kimondta őszintén azt, amit az ő oldala gondol. S nyilván mindenki tudta, mit gondol az oldala, csak ezt kimondani nyíltan nem szabad.

Orbán Balázs nem mondott semmi botrányosat, hanem kimondta az igazságot. Csak épp elfelejtette, hogy ezt egy elemző vagy egy újságíró kimondhatja, de nem egy vezető politikus.

Hiszen mit mondott? Azt, hogy nincs értelme fegyveresen ellenállni biztosan vesztes csatában, jobb ilyenkor a megadás. a kompromisszum. Alapigazság.

Miközben tudnia kellett volna, hogy ő mint vezető politikus nem fogalmazhat szabadon, s minden szava ki lesz forgatva. Ahogy ez meg is történt. Balázs egyszerűen rossz politikus. A politikus az ugyanis egy szakma, s megvannak a maga szabályai, pl. sose szabad őszintének lenni.

Hírdetés

Persze a kormány meg fogja ezt oldani: sokkal ügyesebb a kármentésben a Fidesz, mint a ballibek.

Plusz Gyurcsány azonnal ugrott és segítő kezet nyújtott Orbánnak – mind a kettőnek, a Balázsnak és a Viktornak is -, rá mindig lehet számítani:

Hiszen ennél jobb nem is lehet. Az 1956 letörésére alapozott kádári rendszer kései képviselője, a KISZ KB volt titkára, akinek ráadásul a felesége Kádár közeli munkatársának unokája, kiáll 1956 mellett. Ideális helyzet.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »