Az izraeli légierő valószínűleg meggyilkolta Haszan Naszrallahot, a Hizbullah vezetőjét Bejrútban

Az izraeli légierő valószínűleg meggyilkolta Haszan Naszrallahot, a Hizbullah vezetőjét Bejrútban

Lehetséges, hogy Izrael meggyilkolta Haszan Naszrallahot, a Hizbulláh (népnyelvű arabul: Hezbolláh) nevű libanoni síita fegyveres és politikai szervezet legfőbb vezetőjét, vagy amiképpen hivatalosan nevezik, főtitkárát. Az izraeli légierő ma este támadást intézett Bejrút Ed-Dáhijá (غارة الضاحية) negyedében Hizbulláh főhadiszállása ellen, miután a katonai hírszerzés úgy értesült, hogy Haszan Naszrallah is az épületben tartózkodik – írja a Jediot Áháronot izraeli újság honlapja és az alarabiya.net.

Az iráni Taszním Hírügynökség és a Sky News hírtelevízió arab nyelvű műsora a Hizbulláh szervezetre hivatkozva azt jelentették, hogy Haszan Naszrallah életben van, és biztonságos helyen tartózkodik. Ezt persze nem lehet biztosra venni, mert érthető okok miatt a megtámadott személy szervezete egy ideig igyekszik titokban tartani a tragédia bekövetkeztét.

Binjámin Netanjáhu, Izrael háborús bűnös miniszterelnöke a Hizbullah bejrúti főhadiszállása ellen intézett izraeli támadásáról és Naszrallah lehetséges meggyilkolásáról érkező hírek hallatán hirtelen félbeszakította az ENSZ székházában tartott sajtótájékoztatóját, és pánikszerűen elhagyta az esemény színhelyét. A Jediot Áháronot szerint Netanjáhu izraeli idő szerint hajnalban visszatér Izraelbe.

Hírdetés

Libanoni hírek szerint a Hizbulláh bejrúti központja elleni izraeli légitámadás olyan pusztító erejű volt, hogy a főhadiszállásnak helyt adó épület mellett további hat többemeletes lakóépület is romba dőlt.

 

فيديو يظهر لحظة إستهداف الضاحية الجنوبية لبيروت pic.twitter.com/ggBpfgzNBb

— LBCI Lebanon News (@LBCI_NEWS) September 27, 2024

 

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »