A bíróság rábólintott az U.S. Steel felvásárlására, az amerikai politika azonban nem enged

A bíróság rábólintott az U.S. Steel felvásárlására, az amerikai politika azonban nem enged

A kassai vasművet is birtokló amerikai U.S. Steel vállalat pittsburghi központja szerdán bejelentette, hogy a független választottbíróság a japán Nippon Steellel való összeolvadás javára döntött. A U.S. Steel részvényeit a japánok mindenestől felvásárolnák, a részvényeseknek nincs is kifogásuk. A leépítésektől tartó amerikai munkások azonban elégedetlenek. Mivel Pittsburgh Pennsylvania államban található, amely kulcsszerepet játszhat az amerikai elnökválasztások végkimentelében, mind Kamala Harris demokrata, mind Donald Trump republikánus elnökjelölt ellenzi az akvizíciót és annak megakadályozását ígéri.

A Nippon Steel 14,9  milliárd dollárt fizetne a U.S. Steell részvényeiért. Sőt, azt is megígérték, hogy fenntartják az amerikai szakszervezetekkel U.S. Steel által kötött megállapodások érvényeségét a felvásárlás után is.

Hírdetés

Mind a két elnökjelölt szerint amerikai kézben kell maradnia a vállalatnak. A politikai gyakorlat szerint azonban várhatóan ez addig lesz téma, amíg le nem zárul az elnökválasztási kampány. Az Egyesült Államokban november 5-én tartanak elnökválasztásokat.

körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »