Megúszta a komolyabb büntetést a sorompót leverő rolleres fiatal

Megúszta a komolyabb büntetést a sorompót leverő rolleres fiatal

Eger legforgalmasabb vasúti átkelőjében járművével nekiment a biztosítóberendezésnek. Pártfogói felügyelet alá került.

Az ügyészség határozata szerint a fiatalkorú 2023 decemberében, Egerben, a Sas úti vasúti átjáró felé – a külön erre a célra kialakított kerékpárúton – közlekedett egy elektromos rollerrel, melyen két utast szállított. A fiatal nem megfelelő körültekintéssel közelítette meg az átjárót, ezért nem vette észre a fényjelző készülék piros jelzését és azt sem, hogy a félsorompó lezárt állapotban van, így a rollerrel – fékezés ellenére – nekiütközött a biztosítóberendezésnek, amit letört – írja az Ügyészség a honlapján.

A fiatalkorú cselekménye a vasúti közlekedés biztonságát, illetve az abban részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette.

Hírdetés

Az Egri Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette, és megállapította, hogy ez idő alatt a fiatalkorú gyanúsított pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ügyészség – a további feltételek fennállása esetén – akkor dönt így, ha a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »