Egy orosz csatorna bemutatta, mi történne, ha atombombát dobnának London közepére

Egy orosz csatorna bemutatta, mi történne, ha atombombát dobnának London közepére

Rövid „dokumentumfilmet” sugárzott az egyik Putyin-párti csatorna adásában, amelyben egy London elleni nukleáris támadást szimuláltak – írja az Independent nyomán a Portfólió.

A felvételen egy 750 kilotonnás nukleáris robbanófejjel szerelt rakétával mérnek csapást London belvárosára. A robbanás szimulált epicentruma Westminster.

A videó alsó részében egy számláló is pörög, amely a várható halálos áldozatok számát mutatja. Ez a szám a felvétel végére 850 ezerre emelkedik.

Hírdetés

A videóra felmondott szöveg szerint szerint a detonációt követően egy 950 méter sugarú tűzlabda alakulna ki, és „bármi, ami ebben a tűzgömbben rekedt, azonnal elpárolog”. A robbanás lökéshulláma 5 kilométeres körzetben mindent elpusztít. Ebben a körzetben minden, ami éghet, lángra kap. Benzinkutak, autók, elektromos átjátszóállomások, gázinfrastruktúra – állítja a videó. A robbanásveszélyes létesítmények pedig felerősítenék és kiterjesztenék a pusztítás hatását.

A videó azt is hozzáteszi, hogy a széltől függően a radioaktív sugárzás a robbantási zónán is bőven túlterjedhet, és akár Essex vagy Surrey megyékben is komoly károkat okozhat.

A kezdeti halálos áldozatok száma a szimuláció szerint meghaladja a 250 ezer embert, tíz kilométeres körzetben pedig több mint 600 ezer sérültet. Összességében a kalkuláció szerint közel 850 ezer ember vesztené életét, míg további kétmillió sebesülttel kellene számolni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »