„Hé, ez lesz, deportáljuk az összeset!” – AfD-bulin robbant a legújabb bevándorlásellenes sláger

„Hé, ez lesz, deportáljuk az összeset!” – AfD-bulin robbant a legújabb bevándorlásellenes sláger

Bár várakozásaival ellentétben hajszál híján nem nyerte meg Brandenburg tartományban a választást, így is volt mit ünnepelnie a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD): közel 30 százalékot és blokkoló kisebbséget szereztek a tartományi törvényhozásban, azaz innentől kezdve már nem lehet Brandenburgban például alkotmánybírót kinevezni anélkül, hogy az AfD hozzá ne járulna.

A Tagesspiegel beszámolója szerint a választási bulin Potsdam Marquardt negyedében alaposan meg is ünnepelték a sikert: az AfD ifjúsági szervezete szolgáltatta a zenét, s átköltötték az egyik legismertebb német diszkóslágert, a Die Atzen Das geht ab (Ez lesz) című számát.

  • A "Hey, das geht ab, wir feiern die ganze Nacht, die ganze Nacht" ("Hé, ez lesz, ünneplünk egész éjjel, egész éjjel") verssort arra változtatták, hogy
  • "Hey, das geht ab, wir schieben sie alle ab, sie alle ab" ("Hé, ez lesz, deportáljuk az összeset, az összeset").
  • Eközben "Milliós kitoloncolásokat!" feliratú tacepaókkal csápolt a közönség.
  • So feiert die AfD Brandenburg, besonders der Parteinachwuchs JA, die Wahl: „Hey, jetzt geht‘s ab. Wir schieben sie alle ab.“ @Tagesspiegel pic.twitter.com/jZwzD0V7x3

    — Alexander Fröhlich (@alx_froehlich) September 22, 2024

    A rendezvényen Hans-Christoph Berndt tartományi AfD-csúcsjelölt mellett jelen voltak az országos társelnökök, Alice Weidel és Tino Chrupalla, az AfD ifjúsági szervezete, a Fiatal Alternatíva vezetője, Anna Leisten, valamint a híres türingiai AfD-vezér, a saját tartományi választását megnyerő Björn Höcke is.

    Volker Beck korábbi zöld Bundestag-képviselő a dalról szóló felvételeket látva azonnal billentyűzetet ragadott, és kiírta az X-re, hogy a versike szerinte a német büntető törvénykönyv 130. paragrafusa szerinti néplázítás, ezért a rendezvényt fel kellene oszlatni; ezt követően fel is jelentette az AfD illetékeseit "tömeges erőszakra való felbujtás miatt".

    Hírdetés

    A brandenburgi rendőrség azonnal, még az X-en válaszolt: "Köszönjük a jelzést. A tényállást vizsgáljuk."

    Vielen Dank für den Hinweis. Der Sachverhalt wird geprüft.^ar

    — Polizei Brandenburg (@PolizeiBB) September 22, 2024

    A rendezvényen egy másik dal is elhangzott, az Ost, Ost, Ostdeutschland (Kelet, Kelet, Kelet-Németország), amelyben arról énekelnek, hogy

    keleten a család anya, apa, gyerek, a Nyugatnak ez tökmindegy, csak nyitottak legyenek. Itt figyelnek, hogy minden jó-e, vigyáznak magukra, nyugaton az Ali miatt fut a zsaru lyukra. Keleten tehenünk van, meg hozzá csirkeól, nyugaton LMBTQ és robbanáshang szól.

    Az AfD brandenburgi elnöke, René Springer a dalszövegeket firtató újságírói kérdésre elmondta, hogy a Fiatal Alternatíva viselkedése "viszonylag ártatlan az SPD-s fiatalok abortusszal kapcsolatos követeléseihez képest", emellett a fiatalok a pártokban is a határaikat keresik, szabadjon nekik. Tino Chrupalla országos társelnök szerint "itt a fiatalokról van szó", akiknek "joguk van lelazulva ünnepelni".

    (Tagesspiegel – Mandiner nyomán)

    Korábban írtuk:

    Ausländer raus! – Az új Európa himnusza

    Rasszista év ez a 2024: az Ausländer raus! után itt egy újabb migránsellenes német sláger


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »