Levonult az ár, megnyílt az út Helembára

Levonult az ár, megnyílt az út Helembára

Levonult az ár, megnyílt az út Helembára Kulcsár Péter2024. 09. 23., h – 13:32 Helemba–Ipolydamásd |

Ma délelőtt fél tizenkettőkor megnyitották a Helembára vezető országutat, elindult a buszközlekedés is, de az új Ipoly-híd még zárva van Helemba és Ipolydamásd közt.

Hírdetés

Hétfőn délelőtt megnyitották a Helembára vezető egyetlen országutat, le is takarították, ez azt jelenti, hogy a forgalom visszaállt a rendes kerékvágásba, a garamkövesdi viadult is nyitva van – tájékoztatta az Új Szót Izrael Gergely, Helemba polgármestere. Az Arriva vállalat helyközi autóbusza menetrend szerint délelőtt 11.55-kor indult Helembáról Párkányba, tehát a buszjáratok is rendben üzemelnek. Izrael Gergely hozzátette, hogy a nemzetközi gyorsvonatok holnaptól már nem állnak meg a helembai állomáson. Azok a helembai lakosok és tanulók, akiknek igazolásra lenne szükségük a munkahelyre és az iskolába, megállhatnak a községi hivatalban – tudatta ma a községháza a weboldalán.

Az új Ipoly-híd még zárva

A Helemba- Ipolydamásd közti Károly Róbert híd még le van zárva, Helmbáról tehát egyelőre nem jutunk át a magyarországi oldalra. Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere azt mondta lapunknak, hogy bár az ipolydamásdi oldalon a hídra vezető útról és a letkési útról is elfolyt már a víz, egyelőre mindkét szakasz le van zárva, a közútkezelőség dönti el, hogy mikor nyitják meg. Feltehetően holnap takarítják a vonatkozó szakaszokat és aztán dönt a közútkezelő, lehet, hogy szerda-csütörtökre megnyílik az új híd is. Ugyanakkor azt is meg kell várni, hogy megszáradjanak a gátak, mert az Ipoly azokat is eláztatta – közölte a polgármester. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »