Elvonul az árvíz, azonnal jön az újabb időjárási csapás

Elvonul az árvíz, azonnal jön az újabb időjárási csapás

Hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz időre lehet számítani kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A délies szél az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Kedden változó vastagságú felhőzóna vonul nyugatról kelet felé, emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is várható. A nap második felében a Dunától keletre helyenként zivatar is kialakulhat. Hajnalban többnyire 6-14, délután általában 22-27 fok valószínű, de a nyugati csapadékos tájakon hűvösebb lehet.

Szerdán hajnalban több helyen lehet pára, köd, rétegfelhőzet, majd napközben változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, keleten néhol zivatar. Hajnalban általában 8-15, délután 19-25 fok valószínű.

Érkezik az eső

Csütörtökön a hajnali pára-, ködfoltok megszűnését követően változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, de helyenként előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 8-15, a csúcsérték 21-27 fok között alakul.

Hírdetés

Pénteken változó vastagságú felhőzóna vonulhat északnyugatról délkelet felé, a legtöbb napsütés az Alföldön lehet. Északnyugaton, majd másutt is t

öbb helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar.

A déli, délnyugati, majd az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 10-17 fokról általában 22-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton hűvösebb idő valószínű.

Szombaton a változó vastagságú felhőzóna délkelet, kelet felé húzódik, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű, de szórványosan előfordul eső, zápor. Többfelé megerősödhet a nyugati, északnyugati szél. A minimum 8-17, a maximum-hőmérséklet 15-23 fok között alakul.

Vasárnap változóan, délkeleten, keleten nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, inkább csak ott fordulhat elő néhol csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Hajnalban jobbára 5-14, délután 15-20 fok várható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »