Ódor szerint Fico tehet az államkassza rossz állapotáról

Ódor szerint Fico tehet az államkassza rossz állapotáról

Ódor Lajos, a progresszív PS európai parlamenti képviselője, egykori (kinevezett, nem megválasztott) kormányfő elutasítja Robert Fico (Smer) kormányfő azon kijelentését, miszerint az ő kormánya (is) tehet arról, hogy a kormánya tehet az államháztartás rossz állapotáról.

Ódor azzal érvel, hogy az ő szakértői kormánya csak 5 hónapig volt hivatalban, és azidő alatt csökkentették a deficitet.

Ódor szerint a Smer a felelős a jelenlegi költségvetési problémákért és persze Igor Matovič a családtámogatási rendszer bevetése miatt (vagyis minden olyan kormányfőt felsorolt a közelmúltból, aki nem Brüsszel és a progresszív mainstream kottájából játszott).

mondta Ódor.

Hírdetés

Ódor kijelentésében azért annyi furcsaság van, hogy az EU legtöbb gazdasági kárt okozó döntéseit támogató Heger-kabinetet nem kritizálta. Az sem mellékes, hogy Ódor jóval durvább konszolidációs csomagot javasolt tavaly ősszel, mint amit most a Fico-kormány előterjesztett.

Robert Fico kormányfő ezen a héten azt közölte, hogy a kormánynak azért kellett konszolidálnia a költségvetést, hogy rendbe tegye azt a káoszt, amit az előző kormányok hagytak maguk után.

„2020-ban az államháztartást kiváló állapotban adtuk át, nem volt vele gond. 2023-ban, három év és Matovič, Heger és Ódor után az EU legrosszabb államháztartásával rendelkeztünk”

mondta Fico. Tegyük hozzá, hogy az ő érvelése is némiképp hézagos. Például nem említette a koronavírusjárványt és annak gazdasági hatásait.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »