Autóbuszos zarándoklat Mariavölgybe Magyarok Nagyasszonya ünnepén

Autóbuszos zarándoklat Mariavölgybe Magyarok Nagyasszonya ünnepén

A Mária út és a Mária Légió közösen szervezi meg egy napos zarándokútját a Pozsony melletti ősi magyar kegyhelyre, Máriavölgybe 2024. október 5-én, szombaton a Remény c. katolikus hetilap által szervezett magyar szentmisére, a Magyarok Nagyasszonya ünnep alkalmából.

A zarándoknap része az elmélkedés Molnár Tamás, a pozsonyi magyar hívek lelkipásztora vezetésével.  A 10:30 kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Mahulányi József, galántai esperesplébános. Szentbeszédet mond Nagy András udvardi esperesplébános. A zenei szolgálatot Schranko László atya, a Rózsadombi Krisztus Király Templomigazgatóság templomigazgatója biztosítja.

A szentmise után a zarándokok közösen elvégezik a keresztutat a hegyoldalban lévő kálvárián.

Hírdetés

A Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kötődő szakrális eseményre Dunaszerdahely irányából autóbuszt indítanak

az alábbi felszállási lehetőségekkel: 6:30 Dunaszerdahely /vasútállomás/, 6:35 Egyházkarcsa /templom/, 6:40 Mórockarcsa /buszmegálló/, 6:45 Pinkekarcsa /buszmegálló/, 6:45 Amadékarcsa /buszmegálló/, 6:50 Várkony /karcsai úti buszmegálló és templom/, 7:00 Bős /volt VÚB/, 7:10 Baka /Ráció /, 7:15 Dercsika /templom/, 7:20 Nádasd /buszmegálló/, 7:25 Felbár /buszmegálló/, 7:40 Tejfalu /buszmegálló/, 7:45 Somorja /buszállomás/.

Hazaindulás a kegyhelyről kb. 14:00 órakor lesz. Az út ára 12 – 15 Euró, a jelentkezők számától és a felszállási helytől függően. Jelentkezni szeptember 30.- ig lehet Katona Júliánál az alábbi elérhetőségeken: 0905 210 320; [email protected].

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »