Gigantikus buzgár Békásmegyeren – figyelmeztet az FCSM

Gigantikus buzgár Békásmegyeren – figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár – figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.

Dunán végigvonuló árhullám még az apadás során is rengeteg munkát ad a védekezésben résztvevő szakembereknek Budapesten is. Báthory Marianna, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. szóvivője arról beszélt az InfoRádióban, hogy a cég befejezte az árvízvédelmi felkészülést, most már csak figyelőszolgálatot működhet éjjel-nappal, és amennyiben rendellenességet, árvízi jelenséget találnak, akkor azonnal riasztják a készenléti egységeiket.

Ezért nagyon kérik az autósokat, hogy egy kicsit előzékenyebbek legyenek a Fővárosi Csatornázási Művek feliratú gépjárművekkel annak érdekében, hogy minél hamarabb uralni tudják az árvízi jelenségek okozta helyzeteket.

Egy ilyennél az Infostart munkatársa is ott volt Békásmegyeren, a pünkösdfürdői strand bejáratánál. Ott tegnap óta ömlött a víz és mára sikerült azt rendesen körbe homokzsákozni.

fotó: Infostart

fotó: Infostart
Már kérdés, hogy még így is szivárog a víz, de ezeket a közeli csatornák már elnyelik. A helyszín egyébként az 1984-ben megépült hatalmas gát közelében, azaz védett övezetben van.

Homokzsákok

Hírdetés

A homokzsákokkal kapcsolatban azt kérik, hogy senki ne nyúljon hozzá, ne mozdítsák el őket. Ezek szakszerűen össze vannak tömörítve, rakva, így tudják csak a víz útját állni.

Azt is kérik, hogy ezekre ne másszanak rá, ne rombolják le, és idő előtt ne is bontsák meg ezeket az építményeket. Az árvíz elvonultával a társaság gondoskodni fog a homokzsákok összegyűjtéséről és elszállításáról. Mint környezetgazdálkodó és környezettudatos cég szándékukban áll ezeket újrahasznosításra.

A zsákokat ugyanis építési törmelék gyűjtésére alkalmasak, vagy például a homok építési célokra. Bátori Marianna mindenkit arra kér, hogy

ne vigye magával a levonuló ár után ott maradt homokzsákokat,

mert nem lehet tudni, hogy azok mennyire szennyeződtek az áradás során.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »