Régiósfoci: Szomszédfalvak derbijétől lesz hangos a hétvégén Mátyusföld. Taksony-Hidaskürt (beharangozó)

Régiósfoci: Szomszédfalvak derbijétől lesz hangos a hétvégén Mátyusföld. Taksony-Hidaskürt (beharangozó)

Érdekes összecsapásra kerül sor a galántai járási bajnokság 6. fordulójában, ahol a helyi Taksony a Hidaskürt csapatát fogadja. Szomszédfalvak régióderbijére kerül sor vasárnap a taksonyi sportpályán 15.30 órakor, annak minden ilyenkor szokásos körítésével együtt.

Az apropóját a mérkőzésnek mégis a taksonyi csapat meglepően jó szereplése adja. A 13 éve bukdácsoló csapat az idei szezont várakozásokon felül kezdte, eddigi mérlegük 5 mérkőzésből 3 győzelem, illetve 1-1 döntetlen és vereség.

Összehasonlításként, a 2022/23 szezonban alig 2 pontot gyűjtöttek, s a tavalyi szezonjuk sem volt valami fényes. Hogy tartós-e a formajavulás, arra a vasárnapi mérkőzés adhat választ.

Szabó Tamás klubelnök kollégáival fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a taksonyi foci visszakerüljön az őt megillető előkelő helyekre.

„Ez egy derbi, így a jelenlegi forma vagy az eredmények egyáltalán nem számítanak. Úgy gondolom, hogy a derbi elsősorban a küzdelmekről, a türelemről, a masszív védekezésről és a helyzetkihasználásról szól majd. Az ilyen meccseken a részletek a döntőek. Biztosan semmi könnyű nem vár ránk, de alaposan készülünk, és ha azt játsszuk, amiben erősek vagyunk, akkor hiszem, hogy jó eredményt érünk el. És igen, ez egy derbi két rivális csapat között, egy ilyen meccset nem szabad kihagyni egyetlen szurkolónak sem. Remélem minél többen eljönnek és jó hangulatot teremtenek számunkra”

– mondta a Körképnek a helyi sportvezető.

Hírdetés

A két klub különböző futballfilozófiát vall, amíg a hazaiak az „idegenlégiósokra“ alapoznak, addig a hidaskürtiek a „hazait“ részesítik előnyben. Mit sem változtat a tényen, hogy két jól felkészült csapat várja a vasárnapot.

Hogy az Alsószerdahelyiek (Dolná Streda) elleni kisiklás csak a véletlen műve-e, illetve minek köszönhető az eddig elért szép sorozat és hogy miként készülnek a találkozóra, arról Kiss Adriánt, a hazaiak edzőjét kérdeztük:

„A hidaskürt csapatára jellemző a harciasság és az egyéni minőség a támadásban. A derbinek nincs favoritja, fiatal küzdő csapatunk van. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, a maximumot nyújtani, szórakoztatni a közönséget és megküzdeni a jó eredményért. Ha a tabella első helyeiért akarunk küzdeni, akkor ilyen meccseket is meg kell oldanunk.”

A hidaskürtiek szintén nagyszerűen kezdték a szezont, 4 győztes meccs után azonban porszem került a gépezetbe, ugyanis még a 92. percben 2:1-es vezetésnél „elszórakozták“ a találkozót Kosúton.  A focinak nincs logikája elve ezúttal is működött, de nincs idő a sebeket nyaldosni, ha ott akarnak maradni az elmezőnyben, pontokat, pontot kell rabolniuk Taksonyon. Hogy miképp dolgozták fel a kosúti vereséget, amely „mennyei megyei“  hangulatban játszódott  (10 percig „ismerkedtek” egymással a nézők a lelátón, amíg a játék állt) Bozay Dárius klubelnököt kérdeztük:

„A kosúti vereség nagyon rosszul esett úgy a vezetőségnek, mint a játékosoknak is. A hibainkat alaposan kielemeztük, és kellően felkészülve várjuk a vasárnapi derbit. Bízom benne, hogy a vereség csak erősebbé tett minket, és mindent beleadva szép eredményt érünk el”.

A csapat edzője, Mátyusföld egyik legfiatalabb trénere, Tumma Gergely (Nagyszombat egykori, jelenleg pedig a ViON játékosa) ezt várja a találkozótól:

„Taksony csapata valóban jól kezdte az idényt, de ez nem változtat azon, hogy mi győzni akarunk. Nem lesz könnyű dolgunk az biztos, de remélem a játékosaim mindent beleadnak majd es a jobbik csapat győz.”

Igazi mátyásföldi hangulat várja a kilátogató nézősereget vasárnap. Hogy mi lesz a találkozó végeredménye, arról természetesen tájékoztatjuk a nagyérdeműt és olvasóinkat.

Varga Dániel, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »