Marton Zsolt püspök és a karitászosok is segítettek az árvízi védekezésben Vácon

Marton Zsolt püspök és a karitászosok is segítettek az árvízi védekezésben Vácon

Marton Zsolt püspök és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai és önkéntesei is kivették a részüket Vácon az árvízi védekezésben szeptember 18-án délelőtt. A homokzsákok töltésében segítettek, illetve szendvicseket osztottak a Kőhídnál, valamint a vízügyes szakemberek részére szállást is nyújt a püspökség.

Vácon egy hét alatt 6 métert emelkedett a Duna vízszintje. A tetőzést szombatra várják, amely a jelenlegi becslések szerint meg fogja közelíteni a 2013-ban mért vízszintet. Matkovich Ilona polgármester kedden elrendelte a harmadfokú árvízvédelmi készültséget; eszközöket, önkénteseket, ellátást és szállást kért a váci lakosoktól és vállalkozóktól.

ahová kedd este meg is érkeztek az első, egész nap a védekezésben dolgozó szakemberek, akik nappali és éjszakai műszakban felváltva dolgoznak.

Ezenkívül

 

Hírdetés

Az odarendelt katonák számára a jelen lévő alezredes először püspöki áldást kért, majd megkezdték a homokzsákok töltését és pakolását. A karitász nyolc önkéntese ellátópontokat állított fel, ahol kávét, teát és szendvicset biztosítanak a töltések megerősítésén dolgozóknak, valamint a karitász a homokzsákok szállításában is tudott segíteni. A munka csütörtökön a patak másik oldalán folytatódik. 

A felújított váci Nagyboldogasszony-székesegyház szeptember 21-ére tervezett ünnepélyes megáldását is elhalasztotta Marton Zsolt püspök az árvízhelyzetre való tekintettel. A szentmise új időpontja 2024. október 6., vasárnap 16 óra.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »