Hazánkban gyárthatták a libanoni zsidó terrorakcióhoz használt csipogókat – vajon mit tud erről Netanjahu csicskája?

Hazánkban gyárthatták a libanoni zsidó terrorakcióhoz használt csipogókat – vajon mit tud erről Netanjahu csicskája?

Tegnap délután csipogók százai robbantak fel Libanonban. Az apró kommunikációs eszközöket a Hezbollah használta abban a tudatban, hogy így lehallgatás nélkül tudnak a tagjaik egymással kommunikálni. Most nagyon úgy néz ki, hogy a gépeket Magyarországon gyártották – írja a The Times nyomán a Portfólió.

Tegnap nagyjából egy időben több, a Hezbollah által használt csipogó is felrobbant Bejrútban, illetve egyes információk szerint az ország déli részén és Szíriában is. A detonációk legalább kilenc emberrel végeztek, és 2800 embert – köztük Irán libanoni nagykövetét is – megsebesítettek.

لحظة انفجار جهاز "Pager" مع أحد الأشخاص داخل محال "السجاد" على الجاموس في الضاحية الجنوبيّة لبيروت.#بيروت #الضاحية_الجنوبية #حزب_الله #لبنان #ليبانوس pic.twitter.com/zhuNB4U6qk

— Lebanos (@lebanosnews) September 17, 2024

Hírdetés

A csipogók maradványairól készült fotókon AR-924-es modellek láthatók, amelyeket a tajvani Gold Apollo gyártott, és egy hongkongi cég terjesztett. A tajvani vállalat alapítója, Hszu Csing-kuang ugyanakkor állítja, a szóban forgó eszközöket nem a szigeten, hanem Magyarországon gyártották, a BAC Consulting Kft égisze alatt.

Arról is eltérő információk terjengenek, hogy pontosan hogyan robbanhattak fel a csipogók: tegnap még arról lehetett olvasni, hogy az akkumulátorok töltődtek túl, most azonban egyre több portál cikkezik arról, hogy 10-20 grammnyi robbanóanyagot rejtettek el az eszközökben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy amennyiben az utóbbi verzió a valós, úgy mikor szabotálták az apró gépeket.

A Hezbollah Izraelt tette felelőssé az akcióért, ők azonban, szokásukhoz híven, nem kommentálták az eseményeket.

Korábban írtuk: Több halálos áldozata és több ezer sebesültje van a zsidó robbantássorozatnak Libanonban – Snowden: ez terrorizmus


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »