Sorra robbantak fel a libanoni Hezbollah milicistái! (VIDEÓK)

Sorra robbantak fel a libanoni Hezbollah milicistái! (VIDEÓK)

Sorra robbantak fel a libanoni Hezbollah milicistái! (VIDEÓK) Kulcsár Péter2024. 09. 17., k – 18:43

Több ezren megsebesültek kedden Libanonban, köztük a síita Hezbollah milícia sok tagja az egymás közötti kapcsolattartásra használt személyhívójuk szinte egyidejű felrobbanásától – közölte az Irán-barát síita szervezet egyik tisztségviselője.

A szóban forgó személyhívók a Hezbollah vadonatúj beszerzései. Az illetékes szerint a csipogók felrobbanása az őket érő „legsúlyosabb biztonsági incidens” a már 11 hónapja folyó Gázai övezeti háborúban, amelyben a Hezbollah rendszeresen rakétákkal támadja Izrael területét, ezzel támogatva a Hamász palesztin terrorszervezet harcát. Az iráni Mehr hírügynökség szerint Modzstaba Amani, Irán libanoni nagykövete is a sebesültek között van. A TASR szlovák hírügynökség egyenesen 2750 sérültről tud, közülük 200 súlyos, legalább 8 ember meghalt. A Reuters egyik libanoni tudósítója több mentőautót is látott Bejrút déli negyedeiben, ahol az apró robbanások és sérülések miatt pánik tört ki a lakosok körében. A helybeliek elmondása szerint a robbanások fél óra leforgása alatt történtek.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg egyelőre még nem kommentálta az eseményeket. Az eset néhány órával azt követően történt, hogy az izraeli biztonsági kabinet hivatalos háborús célként tűzte ki, hogy visszatelepítsék az északi részekre azt a 60 ezer izraelit, aki a Hezbollah támadásai miatt volt kénytelen elmenekülni. Az interneten megjelent értesülések szerint az izraeliek meghekkelhették a Hezbollah szélsőséges iszlamista szervezet kommunikációs rendszerét, és azon keresztül egyszerre robbantottak fel több száz személyhívót. Úgy tudni, hogy a robbanásokat a készülékek lítiumion akkumulátorainak túlterhelésével idézték elő.

BREAKING:Hospitals filling up in Lebanon as hundreds of Hezbollah operatives had their pagers blown up simultaneously pic.twitter.com/Uow3KKlNdd— Visegrád 24 (@visegrad24) September 17, 2024 Exploding pagers and other communication devices in #Lebanon among #Hezbollah members today. Recall the public reporting that #Israel has infiltrated the Hezbollah communication networks and that Hezbollah had switched to pagers and couriers after cell phones were banned. pic.twitter.com/AGGVYhE2lC— Jason Brodsky (@JasonMBrodsky) September 17, 2024 BREAKING:Israel injures hundreds of Hezbollah operatives by hacking their pagers and making them explode. Most likely, they made the lithium batteries overheat.There are many videos and pictures of the attack circulating online.Via @TreyYingst pic.twitter.com/CnQoW0yp6b— Visegrád 24 (@visegrad24) September 17, 2024

(MTI, TASR, Infost., 444)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »