Szabad Palesztinát! felkiáltással késelte meg Slomóék izraeli szektatársát egy színesbőrű Brooklynban

Szabad Palesztinát! felkiáltással késelte meg Slomóék izraeli szektatársát egy színesbőrű Brooklynban

Megkéseltek egy zsinagógából távozó zsidó férfit Brooklynban szombat hajnalban – számolt be a Daily Mail. A gyanúsított egy 22 éves férfi, akit Vincent Sumpter néven azonosítottak, „Szabad Palesztinát!” felkiáltással távozott a zsinagógától.

Az eset sértettje, a 33 éves Yechiel Dabrowskin kórházba került a támadás után. A zsidó férfi azért ment az Egyesült Államokba, hogy vallástudományt tanuljon, és az eset idején hazafelé sétált a péntek esti vacsoráról. A késelés a Crown Heights-i Chábád székház közelében történt, vagyis a sértett annak a szektának a tagja lehet, amelyikhez Magyarországon a Köves Slomó által vezetett neokonzervatív Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) áll a legközelebb.

Hírdetés

A késelés szombaton hajnali két óra körül történt. A felderítést segítette, hogy a gyanúsítottról felvételt készítettek a térfigyelő kamerák, amint az Eastern Parkway és a Kingston Avenue sarkán közeledett az áldozathoz, és a lap szerint azt kiabálta, hogy "meg akarsz halni?"

A közeli térfigyelő kamerák felvételein látszik, ahogy a férfi rátámad áldozatára, majd megkéseli. A szemtanúk ezután üldözőbe vették a férfit, és a rendőrség kiérkezéséig sikerült feltartóztatniuk. A gyanúsított ellen gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/3250385.html

(DM – 24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »