Nyolccsapatos lesz az élvonalbeli bajnokság (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Nyolccsapatos lesz az élvonalbeli bajnokság (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Augusztus 1-jén lejárt a nevezési határidő a teremlabdarúgó 1. és 2. Liga 2024–2025-ös idényére, az élvonalban érdekelt Sepsi-SIC együttesétől származó információ szerint az első osztály következő szezonjában nyolc csapat harcol majd a bajnoki címért. A zöld-fehéreknél javában folyik a felkészülés, a Mánya Szabolcs edzette alakulat pedig a hét végén a székelyudvarhelyi FK Kupa negyedik kiírásán lép pályára.

A tavaly még tíz, idén csupán nyolc csapat indul a romániai teremlabdarúgó 1. Ligában – tudtuk meg az első élvonalbeli idényét az ötödik helyen záró Sepsi-SIC-től, miután augusztus 1-jén lejárt a nevezés a 2024–2025-ös szezonra. A másodosztályban várhatóan hét gárda lesz érdekelt, mivelhogy a tavalyi hatcsapatos mezőny kiegészül egy új craiovai együttessel.

Hírdetés

A szeptember elején rajtoló küzdelemsorozatban ott lesz a címvédő Galaci United, a második Temesvári CFR, a negyedik helyen záró FK Székelyudvarhely, az alsóházi rájátszást hibátlan mérleggel befejező Sepsi-SIC, továbbá a Mausoleul Mărăşeşti, a Luceafărul Buzău, a nyár folyamán komoly vérfrissítésen átesett Marosvásárhelyi VSK és a West Déva. A felsorolásból sajnos hiányzik a bronzérmes Dévai VSK, amely a visszavonuló klubvezetője miatt nemes egyszerűséggel megszűnt. Az elmúlt évtizedben több néven szerepelő Hunyad megyei gárda ötször hódította el az országos bajnoki címet (a CIP Déva 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben, majd a Dévai Autobergamo 2014-ben és 2017-ben volt aranyérmes). Mellette az Simándi Sólymok, az 1. Liga előző kiírásának boksz­zsákjának számító csapata (75–246-os gólarány) sem szerepel a felsorolásban, miután az Arad megyeik nem vállaltak el egy újabb első osztályos évadot, de arra is fény derült, hogy a másodosztály bajnoka, a Gyergyóremetei Kereszthegy, illetve a második helyezett, a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț is marad a 2. Ligában.

A hét végén Udvarhelyen rendezik meg a teremlabdarúgó FK Kupa negyedik kiírását, amelyen ismét ott lesz a megyeszékhelyi Sepsi-SIC gárdája. A háromszékiek és a házigazda FK Székelyudvarhely mellett a Marosvásárhelyi VSK és a West Déva szerepel még a négycsapatos tornán. A Rákóczi Centerben sorra kerülő viadal első mérkőzését pénteken 17 órától a zöld-fehérek játsszák, ellenfelük pedig a Maros megyei gárda lesz. A második találkozót 19 órától rendezik meg, ezen a hargitai alakulat a Dévával harcol a döntőbe jutásért. Szombat délelőtt 10-től a két vesztes, míg 12-től a két nyertes párharcára kerül sor. A tavalyi felkészülési tornát a szentgyörgyi fiúk két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták, első volt az FK Székelyudvarhely, harmadik a Kereszthegyi SK és negyedik a Marosvásárhelyi VSK.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »