Hétvégi mulatság Ozsdolán

Hétvégi mulatság Ozsdolán

Két napig állt a bál Ozsdolán, a felső-háromszéki végfaluban szombaton és vasárnap falunapokat tartottak. A rendezvény sztárfellépője Tamás Gábor volt.

A népünnepélyre a bemelegítőt pénteken este az Ozsdolai Ifjúsági Szervezet retróbulija jelentette. A szombati nap focibajnoksággal kezdődött. Délután szintén a sportoláson volt a hangsúly, s a nők is kipróbálhatták magukat a nekik szervezett barátságos focimérkőzésen, objektív okok miatt azonban elmaradt a hangzatos nevű Ozsdolimpia vetélkedő. Ugyancsak délután az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület tartott bemutatót, este pedig a Lau-Do és a System Band zenekarok szórakoztatták a közönséget.

Hírdetés

Vasárnap az amatőr szakácsoké volt a főszerep, több csapat nevezett be a főzőversenyre, köztük gyerekek is, akik közül a legfiatalabb 11, a legidősebb pedig mindössze 13 éves volt, de az ötfős csapatból hárman is elvégezték már a tiniséfiskolát. Ezenkívül az önkéntes tűzoltók vetélkedőjét is megszervezték, amelyre több környékbeli község csapata is benevezett. A pálmát a csapatversenyben az esztelnekiek vitték el – és az egyéni verseny aranyérmese is Nagy Mózes szülőfalujába került: Baricz Botond bizonyult a legügyesebbnek –, második lett Gelence együttese, míg harmadik a házigazda csapat.

A Caritasnak köszönhetően gyermekfoglalkozásokat tartottak, fellépett a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar, este pedig az Insect, Syntia és Tamás Gábor állt színpadra.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »