Egy demokrata szenátor szerint Trump magának köszönheti a merényletet

Egy demokrata szenátor szerint Trump magának köszönheti a merényletet

A Robert Fico kormányfő elleni merényletet követő progresszív narratívákhoz kísértetiesen hasonló kijelentések hangzottak el ma az Egyesült Államokban, azután, hogy egy 20 éves férfi kis híján fejbe lőtte Donald Trumpot egy pennsylvaniai választási nagygyűlésen.

London Lamar, Tenesse állam szenátora az X-en azt írta, hogy „imádkozik Trump exelnökért, és reméli, hogy teljesen felépül”, de rögtön hozzá is tette, hogy

„a Maga-rezsim (Make America Great Again – Trump jelmondata 2016-tól – a szerk.) szélsőségessége vezetett ezekhez a szörnyű pillanatokhoz”

fogalmazott.

Hírdetés

Lamar azonban bejegyzésében talán túl messzire ment, mert azt is kijelentette, hogy a merénylet „politikai változtatásokra ösztönözhet”, és ezt ő pozitív felhanggal fogalmazta meg. Csakhogy ez lényegében kimeríti a terrorizmus fogalmát, mert a politikai változás kicsikarása a terrorcselekmények célja. 

„Most, hogy Trump kijelentette, hogy jól van vajon megfontolja majd az ésszerű fegyvertörvényeket? A fegyveres erőszak túlságosan elburjánzott az országunkban, és remélem, hogy ez a helyzet megváltoztatja a hívei és a republikánus törvényhozók gondolkodását”

írta Lamar. A bejegyzését később törölte.

A Daily Wire azonban felidézte, hogy a Tenesse állambeli demokrata politikusoknál a provokatív és túlzó, erőszakra sarkalló retorika egyáltalán nem ritka jelenség. Tavaly, mikor egy transznemű hat embert ölt meg egy iskolában, a demokraták az esetet saját politikai érdekeikhez használták fel, miközben a hatóságokat rávették, hogy eltitkolják a bűncselekmény valódi indítékát, azt, hogy nem egyszerű gyűlölet-bűncselekményről van szó, hanem terrorizmusról.

Körkép.sk, Mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »