Kisvárdán is bemutatták a Nemes Levente-kötetet

Kisvárdán is bemutatták a Nemes Levente-kötetet

A Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiváljának második napján, június 22-én, szombaton bemutatták Nagy B. Sándor dramaturgnak, lapunk munkatársának Nemes Levente színművésszel, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egykori igazgatójával készített beszélgetőkönyvét a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ társalgójában.

A Kurázsi és gyerekei című előadás közelgő bemutatója miatt idén a sepsiszentgyörgyi társulat nem vehetett részt a kisvárdai fesztiválon, a kísérőprogramok között azonban mégiscsak képviseltette magát a színház a Nemes Levente-beszélgetőkönyv bemutatójával – áll a színház honlapján. Az eseményen a könyv szerzője faggatta a 85 évesen még mindig aktív színművészt az életéről, végül pedig a közönség köréből is többen bekapcsolódtak a beszélgetésbe. A könyvbemutatón a magyar színházi szakma több jeles képviselője, kritikusok, színháztörténészek, kollégák, pályatársak és a kisvárdai színházkedvelő közönség idősebb-fiatalabb tagjai közül is sokan megjelentek, érdeklődéssel hallgatva Nemes Levente vallomásait életének fontosabb eseményeiről, kisvárdai élményeiről és általában a színházról, amiről a könyv felvezetőjében így fogalmaz: „teljes mértékben kitöltötte az életemet: széltében, hosszában, mélységében…”

Hírdetés

Nemes Levente lapunknak elmondta, jó érzés volt számára Kisvárdán is bemutatni a beszélgetőkönyvet, hisz egész színházi pályáját végigkísérte a kisvárdai fesztivál, ez volt az a rendezvény, ahol a szakma elsőként figyelt fel intézményvezetői szándékaira és ahol az évek során rengeteg díjat nyert a sepsiszentgyörgyi társulat, melyek mind-mind azt bizonyították, hogy a Tamási Áron Színház megújulási kísérletei jó úton járnak. (s.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »