A foci Eb-re kiutazó magyar szurkolókról is írt a Reuters hírügynökség – videó

A foci Eb-re kiutazó magyar szurkolókról is írt a Reuters hírügynökség – videó

A stuttgarti autókempingnél eltűntek a nemzetközi rivalizálások, lakóautóikban egymás mellett élnek a különböző nemzetek szurkolói a 2024-es Európa-bajnokság idején. Osztoznak örömben és a csalódásban is – írja a Reuters cikkében, amelyben külön foglalkozik a magyar szurkolótáborral is.

„Miközben a pályán fokozódik a helyzet, a szurkolók új barátokat szereznek, megosztják egymással italukat, valóságos fesztiválhangulatot teremtenek egy egyedülálló ünnep keretében, amely a jövő héten vagy a jövő hónapban ér véget”

írja az ügynöksén, majd Harald Goerz-et, egy aacheni német szurkolót idéz, aki elmondta:

mondta Goerz. Felesége is bevallotta, hogy az volt álma, ha bármikor Eb vagy világbajnokság kerül megrendezésre Németországban, akkor minden mérkőzésen részt vegyenek. Az álom megvalósítását nem veszik félvállról, és fényképalbumot készítenek az egész országot átszelő utazásukról, hogy megmutathassák családjuknak. Münchenenm és Stuttgarton már túl vannak, hamaron Frankfurt következik.

A Reuters kiemeli, hogy a magyar vereséggel végződő 2:0-ás német-magyar meccse ellenére nincs ellenségeskedés a két nemzet szurkolótábora között.

„Csodálatos. Ez az idevágó szó. A meccs után idejövünk, csak ülünk a ‘pub’-ban és iszunk a skót szurkolókkal. Ők a legjobbak”

mondta Szűcs Tamás, aki barátjával, Király Zsolttal (a Körkép.sk főszerkesztőjével – a szerk.) érkezett Stuttgartba.

Hírdetés

„Volt itt néhány német szurkoló. Elmondtuk nekik, hogy jók voltak, szép munka. Itt mindenki barátságos”

fogalmazott.

Az ügynökség leírja azt is, hogy a skót szurkolók rendkívül népszerűek az Eb-n, hiszen több ezren érkeztek Németországba, és a stuttgarti autókempingben is lényegében egy hatalmas családot alkotnak.

„10 napja hagytuk el Glasgow-ot (Skócia legnagyobb városa – a szerk.), és 24 órán át autóztunk, hogy ideérjünk. Ez a három srác épphogy kiestek a buszból, 24 órán keresztül nem hagyták abba az ivást. 80 doboz sör 24 óra alatt…”

mondta az ügynökségnek az egyik skót szurkoló. A Reuters megjegyezte, hogy Skócia részt vett a legutóbbi Eb-n, de mivel akkor épp a pandémia miatt szigorú korlátozások voltak érvényben, a mostani az első igazi lehetőségük, hogy csapatukat az Eb-n lássák (1996-óta).

Valószínűleg még több skót szurkoló érkezik Stuttgartba a vasárnapi, döntő fontosságú, a magyar válogatott ellen vívott mérkőzés előtt. Mindkét csapatnak győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

⚽ Off the #Euro2024 pitch, rivalries between fans supporting different teams have been put to one side, creating a festival atmosphere at a campsite in Stuttgart https://t.co/SbCiEfSkLt pic.twitter.com/BC1dbSXhi6 — Reuters (@Reuters) June 21, 2024

Reuters.com, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »