Nemzetközi fúvószenekari versenyen szerzett díjat a kaposvári katolikus zeneiskola

Nemzetközi fúvószenekari versenyen szerzett díjat a kaposvári katolikus zeneiskola

A nyári szünet előtti utolsó hétvégén, június 15-16-án a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont fúvószenekara a szerbiai Nagybecskerek (Zrenjanin) városába látogatott. Az utazás célja a nemzetközi fúvószenekari versenyen való részvétel és a nemzetközi pályán való megmérettetés volt.

„A belefektetett rengeteg munka és idő megtérült, a zenekar 99/100 ponttal elnyerte a Grand Prix díjat. A Nagyboldogasszony Iskolaközpont zenekara érte el korcsoportjában a legmagasabb pontszámot, a teljes mezőnyben csak a hódmezővásárhelyi katonazenekar kapott magasabb pontszámot professzionális kategóriában” – mondta el a verseny kapcsán Rozina Gábor karmester, aki rengeteg energiát és pluszmunkát fektetett a zenekar igényes és színes hangzásának kialakításába.

Hírdetés

„A szólampróbák és a sok szereplés mind-mind hozzásegítették a zenekart a magas színvonalon való szerepléshez. A fárasztó utazás és egyéb nehézségek ellenére a zeneművek egységesen és szépen szólaltak meg, a zenekar a zsűri és a közönség soraiban ülők tetszését egyaránt elnyerte” – fogalmazott a karmester.

Forrás és fotó: Katolikus Zeneiskola, Kaposvár/Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »