Kommunista elvtársakat kalapáltak el Józsefvárosban

Éppen a Fáklya radikális baloldali szervezet ernyőszervezetének, a nemrég átalakult Forradalmi Kommunista Internacionálénak a kongresszusát követte egy társaság élőben a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban, amikor öt-hat kapucnit viselő fekete ruhás ember berontott a helyiségbe, egyikükön motoros maszk és napszemüveg is volt. A támadók a jelenlévők közül több embert bántalmaztak, és tönkretették a berendezés egy részét – írja a Mérce.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

„Befutott 5-6 marcona legény, ahol láttak embert, oda bementek, megvertek néhányat, ott, ahol felnőttek voltak” – mondta a szomszéd teremben gyerekeknek edzést tartó oktató a lapnak.

A Fáklya az esetről kirakott egy közleményt a közösségi oldalára:

Hírdetés

Íme az osztályharcos elvtársak teljes szövege, érdemes beleolvasni:

A tegnapi napon, június 10-én, 17:45 perckor öt maszkot viselő náci támadást intézett a Forradalmi Kommunista Internacionalé megalakulását közvetítő nyilvános eseményünkön. A támadás során a náci elkövetők a Fáklya kiadványait, illetve a helyszín berendezéseit megrongálták. Tagjaink rendkívüli bátorságot tanúsítva, testükkel védték a kiadványainkat. Az elkövetők ezután az egyik elvtársunkat ököllel arcon ütötték, egy másik elvtársunkat pedig a nyakánál fogva áthajították az előzetesen berendezett székeken. A segítségükre érkező elvtársat a földre vitték és ott verték tovább. Őt az eseményt követően kórházba kellett szállítani, mert súlyos fejsérülést szenvedett. A maszkot viselő náci elkövetők elmenekültek mire a rendőrség a helyszínre érkezett. A helyszínen jelen lévő elvtársakat a 8. kerületi rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra. A rendőrség a tanúvallomás során az elvtársakainkat a Fáklya tevékenységéről és az internacionáléról faggatták.

Nem félünk! Nem hagyjuk, hogy a fasiszta aggresszió az utunkba álljon! Tovább építjük a forradalmi kommunizmust Magyarországon, hogy az egész emberiség felszabadulhasson a kapitalizmus pusztító járma alól! Tesszük ezt egy több mint 40 országban jelen lévő, több mint 6000 elvtársat számláló Forradalmi Kommunista Internacionalé részeként. A világ különböző nemzeti szekcióiból érkező elvtársak maximális szolidaritását élvezzük.

A támadásból csak erősebben jöttünk ki, az elvtársak lelkesültsége magasabb mint valaha! A szervezet több új taggal gyarapodott az események következtében, egyik elvtársunk pedig még a rendőrkapitányságon is eladott egy újságot egy ott tartózkodónak. Amíg a fasiszták saját osztályukat elárulva fordulnak az elnyomottak ellen, mi nem szorolunk ehhez hasonló erőszakos támadásokra, ahhoz hogy az igazunkat bizonyítsuk. Eszméink szilárd elméleti alapon állnak, sikerünket a munkások és diákok tömeges összefogása garantálja! Éljen soká a forradalom, éljen a nemzetköziség!

(24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »