„Besz@ri májas hurka” – Medvegyev durván beszólt Scholznak

Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök (és miniszterelnök) ismét megmutatta durva retorikáját, ezúttal Olaf Scholz német kancellárba szállt be. Medvegyevről tudni kell, hogy az orosz-ukrán háború óta a legszélsőségesebb és legvadabb narratívákat is hajlandó felvállalni Ukrajna felosztásától a nukleáros apokalipszisig. A feladata elég egyszerű: meg kell értetni a Nyugattal, hogy a hozzá hasonlókat csak Putyin orosz elnök tartja kordában, vagyis Putyin nélkül sokkal rosszabb lenne a helyzet.

Medvegyev  most arra reagált, hogy Scholz a minap egy interjúban arról beszélt, hogy Putyinnak „félnie kell az ukránok erejétől”. Medvegyev szerint Scholz egy „sértődött májushurka”, majd „egyszerű beszarinak” nevezte.

Érdemes kiemelni, hogy a sértődött hurka (vagy májkolbász) megnevezés nem az oroszoktól származik. Ezzel a jelzővel az egykori berlini ukrán nagykövet, Andrij Melnyik illette a német kancellárt, mert nem adott át annyi és olyan fegyvert Ukrajnának, amit Kijev követelt tőle.

Hírdetés

Medvegyev szerint Ukrajna mára egy”az USA és a NATO-tagállamok által irányított országgá” vált, és a mögötte álló hatalmak a leghalálosabb fegyvereket is átadják neki, miközben „az ukrán lakosság tüntetéseit figyelmen kívül hagyják”. (Tegyük hozzá, hogy jelenleg az ukrajnai tüntetések mértéke még nem akkora, ami forradalmi hangulatot tükrözne – a szerk.)

„Mégis, miben áll az ukránok ereje, te hurka? A korrupcióban? Az ország nyugatiak és Zelenszkij holdudvara általi szétrablásában?”

intézte költői kérdéseit Scholzhoz. Majd kijelentette, hogy Scholznak térdre kéne ereszkednie az ukránok előtt és bocsánatért kéne esdekelnie, amiért megvezette őket az „elkerülhetetlen győzelemmel” és amiért újraélesztette a nácizmust Ukrajnában a banderizmuson keresztül. Azt is mondta, hogy Scholz elődei, mint Willy Brandt és Helmut Schmidt forognak a sírjukban, amikor látják, hogy Scholz történelmi szintű hitelvesztésbe vezette pártját, az SPD-t. 

Körkép.sk, standard.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »