Szijjártó Péter az EU-ról: Rosszabb már nem lehet

Szijjártó Péter az EU-ról:  Rosszabb már nem lehet

Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével beszélgetett tegnap este a Nincs mese! megmondóest-sorozat tegnapi epizódjában Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában. A Maszol tudósítása szerint a magyarországi politikus kijelentette: Brüsszelben néha az az érzése, hogy rosszabb már nem lehet, de tudja, hogy holnap is csalódni fog.

Kelemen Hunor felidézte, egy friss közvélemény-kutatás szerint az uniós polgárok 63 százaléka elégedetlen az Európai Bizottság munkájával. Hol romlott ez el? – tette fel a kérdést beszélgetőpartnerének az RMDSZ elnöke. Szijjártó Péter válaszában kifejtette, immár tíz éve tagja a külügyminiszteri tanácsnak, és mindig az volt az érzése, hogy „ennél rosszabb nem lehet”, de biztos abban, hogy holnap is „csalódni fog”, mert Brüsszel helyzetértékelésében és problémamegoldásában van egy konstans leépülés. A válsághelyzetek folyamatosan itt vannak velünk, az intézmények nehéz időszakban nem tudnak vezetni. Vezetni személyek tudnak. A vita origója a föderalisták és szuverenisták közötti egymásnak feszülés. A szuverenistákat megpróbálják bedarálni a föderalisták – magyarázta a külügyminiszter.

Hírdetés

Szijjártó szerint az alapvető kérdés az, hogy az EU maga mögött tudja-e hagyni azt az kettős mércét, amit hatalmas teherként hordunk az elmúlt két évtizedben. Európában ma nagyon kevesen tudnak őszinték lenni és megengedni maguknak azt a luxust, hogy azt csinálják, amit mondanak és azt mondják, amit gondolnak – fogalmazott.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »