Akkor lesz béke, ha Brüsszelben változás lesz

Akkor lesz béke, ha Brüsszelben változás lesz

Összekeverednek a brüsszeli és az amerikai szempontok, és gyakran az az érzése, hogy nem az európai, hanem az amerikai érdeket követik egy-egy döntésnél Brüsszelben – mutatott rá az EU korrupt politikájának lényegére a kormányfő.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a magyar tárgyalódelegációval az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóját követően Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hírdetés

A magyar baloldal háborúpárti, mindig arról akar megegyezni Brüsszellel, Magyarország hogyan vegyen részt a háborúban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

„Én arról akarok megállapodni mindig Brüsszellel, hogy ez hogyan ne történjen meg” – fogalmazott a kormányfő.
   
Azt mondta, hogy egyre erősebb azoknak az országoknak a hangja az Európai Unióban, amelyek erősebb kapcsolatokat ápolnak az Egyesült Államokkal. Összekeverednek a brüsszeli és az amerikai szempontok, és gyakran az az érzése, hogy nem az európai, hanem az amerikai érdeket követik egy-egy döntésnél Brüsszelben – közölte.
   
Kijelentette: egy dolog biztos, akkor lesz béke, ha Brüsszelben változás lesz.
   
Orbán Viktor szólt arról is, hogy decemberben kiharcolták a Magyarországnak járó pénzeket, most azt sikerült elérni, hogy a források folyósítása ne álljon meg, és ne küldjék Ukrajnának.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »