Adventi jótékonysági szeretetasztal Szőgyénben

Adventi jótékonysági szeretetasztal Szőgyénben

Hetedik alkalommal szervezte meg a Mária Légió szőgyéni prezídiuma és a Csemadok helyi alapszervezete az adventi jótékonysági szeretetasztalt, ahová várta a nehézsorsú családokat, a rászorulókat, és a faluban működő közösségek tagjait.

Hinzellér László, a Csemadok alapszervezetének elnöke, a Mária Légió tagja, portálunknak elmondta, hogy idén is megkereste az adományozókat, akik nyitott szívvel álltak az ügy mellé.

Így kiosztásra került 70 darab másfél kilogrammos kenyér, melyet a nagyölvedi Lukács pékség ajándékozott. Adomány gyanánt kaptak 200 darab tojást, egy mázsa lisztet és egy mázsa cukrot. Az ipolyszalkai biofarm 50 darab fél kilogrammos zsírt adományozott. A szervezők kétszáz adag káposztát főztek Cséri Ferenc kisgazda által termelt káposztából, melybe a hús szintén anonim adomány volt.

A rendezvényen jelen volt Méri Szabolcs polgármester és Farkas Zsolt esperes-plébános, aki adventi imát mondott, majd megáldotta az adományokat, melyet a szervezők kiosztottak az est folyamán és eljuttatták azoknak is, akik személyesen nem tudtak részt venni a rendezvényen.

Hírdetés

Zsolt atya adventi imája: „Mindenható mennyei Atyám, sötétségben vergődő életemet eléd viszem, és várom azt, hogy rám tekints. Mindennapi rohanásban morzsolódnak el napjaim, és örömtelenségben keresem a kivezető utat. Te vagy az én teremtőm és oltalmazóm is születésemtől fogva. Irányítsd az én lépéseimet, hogy a te akaratod valósítsam meg minden napon. Igéd világosságát gyújtsd fel bennem, hogy abból meríthessek erőt. Az advent idejében előre tekintek, Örömmel várom Uramat, hogy velem legyen. Örömmel készülődök ünnepelni a Te egyszülött Fiad földre jöttét. Megváltó jött közénk, hogy életünket megtartsa, oltalmazza, megváltsa.

Tudom, hogy örök adventben kell élnem, hogy várjam a Te ígéreted beteljesedését. Tégy alkalmassá erre engem is Uram! Várom Uramat, hogy velem legyen életem minden napján. Megváltót várok, hogy életet szerezzen, Urat várok, hogy engem is kegyelemben részesítsen.

Áldásoddal végy körül Atyám az ünnep forgatagában és teremts világosságot bennem és családomban, életünk minden egyes napján. Segíts meglátnom ezt a világosságot, amit Jézus Krisztus által teremtettél, hogy a halál árnyékának völgyében járván is boldog reménységem legyen az élet ajándékozójában. Hallgass meg ezen az ünnepen is, Jézus Krisztus nevében kérlek! Ámen.”

A szőgyéni cserkészek által közvetített szeretetláng üzenete az adományosztó ünnepen egybecsengett Lord Baden Powell, a cserkészet atyja üzenetével: „Tegyetek másokat boldoggá és ti magatok is boldogok lesztek. Ha ezt teszitek, általatok teljesedik be Isten akarata.”

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »