A pápa 87. születésnapján rászoruló gyermekekkel és családokkal találkozott a Vatikánban

A pápa 87. születésnapján rászoruló gyermekekkel és családokkal találkozott a Vatikánban

Rengeteg jókívánság érkezett Ferenc pápa december 17-i születésnapjára a világ minden tájáról. A Szentatya arra buzdította a keresztényeket, hogy készítsék elő a szívüket karácsonyra, Jézus születésének megünneplésére.

Ferenc pápa december 17-én, vasárnap töltötte be 87. életévét. Amint az immár hagyománnyá vált, karácsony előtt ez alkalommal is találkozott azokkal a gyermekekkel és családokkal, akiket a vatikáni Szent Márta gyermekorvosi rendelő gondoz. Születésnapi tortát készítettek a pápának és énekeltek neki. A Szent Márta gyermekorvosi rendelő – amelyet 1922-ben alapította XI. Pius pápa – több mint 90 éve nyújt orvosi ellátást a rászoruló gyermekek és családok számára, és nagyon közel van a pápa lakóhelyéhez a Vatikánban. 

Ferenc pápa röviden megköszönte a jelenlévőknek a születésnapi jókívánságokat. Arra buzdított mindenkit, hogy készüljön fel Jézus befogadására, mert a keresztények az Úr születését ünneplik karácsonykor. „Fel kell készülnünk karácsony nagy ünnepére. Ez az az ünnep, amikor arra gondolunk és azt idézzük fel, hogy Jézus eljött közénk. Azért jött el, hogy velünk legyen.” A pápa arra kérte a vatikáni VI. Pál teremben összegyűlt gyerekeket és családokat, hogy csukják be a szemüket, és gondolkodjanak el azon, milyen különleges kegyelmet szeretnének kérni Jézustól idén karácsonyra. Szavait karácsonyi jókívánságainak közvetítésével zárta. „Áldott karácsonyt mindenkinek. Őrizzétek meg ezt a mosolyt az arcotokon, és az Úr adjon meg mindent nektek, amire vágytok. Köszönöm!”

Hírdetés

A pápa születésnapjára Sergio Mattarella, Olaszország elnöke is elküldte jókívánságait. Ferenc pápának őszintén és szívből kívánt jó egészséget, és munkájának gyümölcsöző folytatását. Az Olasz Püspöki Konferencia a pápa születésnapján megragadta az alkalmat, hogy a békéért imádkozzon háború sújtotta világunkban. „Úgy véljük, hogy ez lenne a legjobb ajándék egyházaink számára – hangsúlyozták az olasz püspökök. – Mi a pápával együtt a béke megteremtői akarunk lenni, hogy legyőzzük a háború, a gyűlölet, a tudatlanság és az előítéletek kultúráját.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News; ANSA

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »