Cserkésztábor a Szénégető-pusztán

Cserkésztábor a Szénégető-pusztán

Hét csapat – a 14. számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat (Székely István parancsnok), a 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat (Csucsi Csanád), a 40. számú Szent György Cserkészcsapat (Karácsony Csaba), az 59. számú Zajzoni Rab István Cserkészcsapat (Hlavathy Péter), a 109. számú Havadtőy Sándor Cserkészcsapat (Gergely-Kovács Katalin), a 115. számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat (György­jakab Tímea) és a 141. számú Nagyboldogasszony Cserkészcsapat (Ilyés Botond János) – közel háromszáz cserkésze vett részt a gelencei Szénégető-pusztán augusztus 11–20. között megtartott körzeti táborban, melynek házigazdája a gelencei Nagyboldogasszony Cserkészcsapat volt.

A táborhelyet a 14., 34. és 141. cserkészcsapat roverjei készítették elő. A mostanihoz hasonló méretű tábor legutóbb 2007-ben volt, amikor a cserkészet megalapításának századik évfordulóját is megünnepelték – tudtuk meg Székely István körzetvezetőtől.

Hírdetés

A mostani tábor témája  a 80 nap a Föld körül volt, és mindennap más-más ország – Egyesült Királyság, Egyiptom, India, Kína, Japán és Amerikai Egyesült Államok – kultúrájával és étkezési szokásaival ismerkedhettek meg a cserkészek. A vasárnapi táborzárás napján a kiscserkészek ígéret- és cserkészfogadalom-letételére is sor került. A táborzáró ökumenikus istentiszteleten, melyet  Kerekes László segédpüspök, Balogh Zoltán kézdi-orbai református esperes, Kovács Levente kökösi református lelkész és Baróti Tibor gelencei római katolikus segédlelkész celebrált, a cserkészekkel együtt mintegy ezer személy volt jelen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »