Ciobotariu szerint minden tőlük telhetőt megtesznek (Labdarúgás, SuperLiga)

Ciobotariu szerint minden tőlük telhetőt megtesznek (Labdarúgás, SuperLiga)

Az Európa Konferencia Liga rájátszásába jutást követően a Sepsi OSK ma hazai környezetben játszik bajnoki mérkőzést. A veretlen sepsiszentgyörgyi csapat 18.30-tól az FC Hermannstadt ellen lép pályára a Sepsi OSK Arénában a SuperLiga hatodik fordulójában. A találkozót a szatmárnémeti Rareș George Vidican vezeti.

Hosszú kiszállás van a háromszéki csapat mögött, amely csütörtökön Kazahsztánban kiharcolta a rájátszásba jutást az Európa Konferencia Ligában. Liviu Ciobotariu legénysége a bajnokságban legutóbb két hete játszott, ugyanis a Hivatásos Labdarúgó Liga elhalasztotta a múlt hét végi, Kolozsvári CFR elleni idegenbeli mérkőzését. Az előző fordulóban a Marius Măldărășanu irányította nagyszebeni gárda sem lépett pályára, ugyanis az FCSB együttesét kellett volna vendégül látnia, ám a találkozót szintén elnapolták. A Sepsi OSK és az FC Hermannstadt tizenegyedszer találkozik egymással a pontvadászatban, négy döntetlen mellett a székelyföldi alakulat négyszer nyert, míg a vetélytársa kétszer örülhetett. A legutóbbi három összecsapást egyaránt a kétszeres Román Kupa-győztes együttes zárta győzelemmel, riválisa 2018 novembere óta nem tudta begyűjteni a három pontot.

Hírdetés

„Nagyon jó csapattal találkozunk, az előző idényben egy lépésre volt attól, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba. Ha nem veszik el tőlük a pontokat, akkor nagy eséllyel a legjobb hat között végeznek. Homogén együttes, a játékoskeret gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző szezonban, mindössze Raul Opruț távozott. Erősítettek néhány labdarúgóval, egyértelműen tapasztalt csapattal rendelkeznek, középpályán Ionuț Stoica és Marius Găman olyan páros, amely régóta a román élvonalban szerepel. Mindenképp nehéz mérkőzésre számítok, ráadásul egy rendkívül hosszú és megterhelő kiszállás van mögöttünk. Nem volt sok időnk készülni, azonban koncentrálnunk kell a ránk váró találkozóra, hiszen győzni szeretnénk, amivel továbbra is az élmezőnyben maradhatunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, viszont minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért” – mondta Liviu Ciobotariu vezetőedző.

Eredmények, 6. forduló: FC Petrolul Ploiești–FC U Craiova 4–3 (gólszerzők: Irobiso 4., 61., Jair 12., Musi 75., illetve Van Durmen 34., Chițu 80., Bauza 85. – tizenegyesből), Universitatea Craiova–Aradi UTA 3–0 (gsz.: Baiaram 8., Crețu 60., Screciu 89.), FC Botoșani–Galaci Oțe­lul 0–0, FC Voluntari–Bukaresti Dinamo 2–3 (gsz.: Matricardi 18., Nemec 80., illetve Gregório 24., Costin 46., Larrucea 87.). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »