Hajrában kapott góllal búcsúzott a KSE (Labdarúgás, Román Kupa)

Hajrában kapott góllal búcsúzott a KSE (Labdarúgás, Román Kupa)

A Călin Moldovan irányította Kézdivásárhelyi SE szerdán hamar vezetést szerzett, azonban a papíron jobb játékerőt képviselő CSM Bacău fordított, majd a hajrában megszerezte a győzelmet a Sinkovits Stadionban a Román Kupa első körében. A felső-háromszéki csapat búcsúzott a sorozattól, míg a moldvai együttes a második fordulóba jutott, amelyet augusztus 9-én rendeznek.

A kézdivásárhelyi csapat remekül kezdte a mérkőzést, már a 3. percben vezetést szerzett, egy jobb oldali lapos beadás után Sánta Loránd a hálóba továbbított (1–0). A folytatásban a moldvai együttes többet birtokolta a labdát, azonban veszélyes helyzetet nem alakított ki, mivel a házigazdák szervezetten védekeztek. A szünethez közeledve a vendégek váratlanul egyenlítettek, Tankó Zsolt szabálytalankodott a büntetőterületben, így a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet a 43. percben Alex Sahru értékesített (1–1). A második félidőben a CSM Bacău szintén mezőnyfölényben játszott, viszont Cristian Popovici legénysége ezúttal sem okozott különösebb gondot a kézdivásárhelyi hálóőrnek. Ezzel ellentétben a 75. percben a felső-háromszéki gárda ismét előnybe kerülhetett volna, a vendég védők óriásit hibáztak, ezt kihasználva Cristian Cartina labdát szerzett, majd néhány méterről fölé bombázott. A hajrához közeledve Sánta Loránd is próbálkozott, ám erős lövése kevéssel elkerülte a kaput. A ráadás­ban szöglethez jutott a moldvai alakulat, amely után Mihai Șchiopu a hálóba fejelt (1–2), eldöntve ezzel a találkozót és a továbbjutást.

 

Hírdetés

 

Román Kupa, első forduló: Kézdivásárhelyi SE–CSM Bacău 1–2 (1–1). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Mihai Moisă (Jászvásár). KSE: Bunduc – Locotuș, Sütő, Tankó, Albu (Gajdó, 73.), Demeter, Sánta, Zöld, Dobos (Kapusi, 90+3.), Catrina, Bandi (Gergely, 73.). Edző: Călin Moldovan. Bacău: Mocanu – Sahru, Ursu, Strat, Acatrinei, Savoaia, Aeroailei, Șchiopu, Horvát, Corban, Buterchi (Popa, 78.). Edző: Cristian Popovici. Gólszerzők: Sánta (3.), illetve Sahru (43. – tizenegyesből), Șchiopu (90+1.). Sárga lap: Dobos (22.), Demeter (27.), Sánta (63.), Locotuș (77.), illetve Șchiopu (61.), Ursu (63.).

A másik két székelyföldi csapat, a Marosvásárhelyi SE és a Székely­udvarhelyi FC továbbjutott a Román Kupa második körébe. Előbbi 1–0 arányban megnyerte a Szászrégeni Avântul elleni idegenbeli megyei rangadót, utóbbi játék nélkül, zöld asztalnál győzött, mivel a Brassói SR leigazolások nélkül érkezett a mérkőzésre.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »