Ezúttal a franciaországi Brestben nem bírtak magukkal az antifák

Ezúttal a franciaországi Brestben nem bírtak magukkal az antifák

Éric Zemmour francia jobboldali (értsd: Franciaország iszlamizálódását kritizáló berber zsidó – a szerk.) politikus egy könyvdedikáló eseményt rendezett, azonban antifasiszta tüntetők miatt botrányba fulladt a rendezvény. Zemmour a Franciaország nyugati részén lévő Brest városában tervezett nemrég megjelent „Je n’ai pas dit mon dernier mot” (‘Nem mondtam ki az utolsó szavam’) című könyvének aláírását antifasiszta aktivisták zavarták meg, akik hangos Zemmour-ellenes felvonulással várták a politikust – számolt be a France Info nyomán a Mandiner.

 

Après des invectives de part et d’autre, anti fa et partisans d’Eric Zemmour en sont venus aux mains. pic.twitter.com/mWCvtsQtRI

— France Bleu Breizh Izel (@Francebleubzh) June 17, 2023

 

Sajtóértesülések szerint a tüntetést a prefektus engedélyezte, ám néhány résztvevő gyülekezni kezdett a szálloda előtt. A tüntetőkhöz antifasiszta aktivisták csatlakoztak, kisvártatva mintegy 250-en lettek, ám ekkor eldurvult a helyzet, az összegyűltek ugyanis szidalmazni kezdték a politikust és megpróbáltak bejutni a szállodába, hogy megakadályozzák a dedikálást. Nem sokkal ezután
az antifasiszta csapat összetűzésbe került a jobboldalinak mondott politikus támogatóival, ami összecsapáshoz vezetett.

Hírdetés

A tüntetők betörték a szálloda ablakát, és megdobálták a dedikálásra érkezőket. A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a zavargók megfékezése érdekében.

 

Pour @LeTelegramme, des femmes, des jeunes, des personnes âgées agressés à parfois 10 contre 1 par les milices d’extrême gauche sont un « échange de coups ».

Leur seul « tord » était leur présence à une dédicace d’Eric #Zemmour.

Pourquoi ne nommez-vous pas les choses ? #Brest https://t.co/QwaFzVaaIn

— Stanislas Rigault (@stanislasrig) June 17, 2023

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »