Bosszúra szomjaznak a cigányok

Bosszúra szomjaznak a cigányok

Több cikkben is foglalkoztunk azzal a fővárosi iskolában történt esettel, hogy az igazgató úgy gondolta, néhány cigány tanulót és rokonságát nem engedi be a ballagási ünnepségre, majd a tankerület nyomására mégis visszakoznia kellett. Az okokat, amelyek oda vezettek, hogy úgy döntött az igazgató, részletesen feltártuk korábban cikkünkben. Azonban a történet úgy tűnik, nem áll meg itt.

– Információnk szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója az iskolában konzultált az iskolavezetővel, és a döntés visszavonását kérte. Az iskolaigazgató engedve a nyomásnak, engedélyezte, hogy az érintett hat végzős diák részt vehessen a pénteki ballagási ünnepségen, viszont minden egyes ballagó diák hozzátartozói részvételét 5 főben maximalizálták. Más, az iskolába járó szülők azt mondták, csak karszalaggal engedik be a végzősök vendégeit, az iskola előtti területet pedig rendőrség fogja biztosítani – így részletezte örömmel az eseményeket a RomNet nevű Facebook-oldal. Amelynek köze volt az ügy kirobbantásához is.

– A korábbi diszkriminatív döntésben érintett szülők közül többen is a RomNeten keresztül mondanak köszönetet mindazoknak, akik közbenjártak, hogy a gyerekeik általános iskolától való elbúcsúzása mégis megtörténhet, és nem fosztották meg őket az életre szóló élménytől, és a diákok, valamint a családtagok örömétől – folytatják pátoszosan. Ha egyáltalán lesz középiskola számukra, nem lennénk az ottani tanárok és osztálytársak helyében…

Hírdetés

Meg is elégedhetnének akár ezzel, gondolhatnák, elballagtak a diákok, mégis miért kellene még foglalkozniuk azzal, mi lesz az igazgató sora a jövőben? De nem így gondolkodnak.

A RomNet úgy tudja, szülők és a kerület, illetve a városvezetés képviselői kezdeményezik, hogy a Losonci téri iskola jelenlegi vezetője a szeptemberi, új tanévtől már ne vezethesse tovább az intézményt.

Nincs tehát bocsánat, el kell lehetetleníteni, tönkre kell tenni, máskor eszébe se jusson, hogy a többség érdekére hivatkozva lépéseket merjen tenni. Már ha egyáltalán lesz következő alkalom, és el nem érik, hogy soha többé ne lehessen iskolaigazgató. Figyelemmel kell követnünk az eseményt, és nyomatékosítanunk, kiállunk az igazgató mellett!

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »