Megérkezett a TB2 Bayraktar nagy testvére: a világ első pilóta nélküli vadászrepülője

Megérkezett a TB2 Bayraktar nagy testvére: a világ első pilóta nélküli vadászrepülője

Sikeres tesztrepülést hajtott végre a török fegyvergyártó Baykar új prototípusa, a Kizilelma. Az Ukrajnában legendás hírnévre szert tevő TB2 Bayraktart is jegyző cég ezúttal egy merőben új koncepcióval állt elő – írja a Portfólió.

A Kizilelma prototípusa most hajtotta végre a 12. tesztrepülését, mely a Baykar álláspontja szerint sikerrel zárult. A gép közel 10 kilométeres magasságot ért el.

Hírdetés

Az új prototípus a tervek szerint a világ egyik, ha nem első hadrendbe állított pilóta nélküli vadászrepülője lesz, melynek elsődleges feladata – szemben a napjainkban elterjedt drónokkal – már nem a szárazföldi célpontok támadása és a felderítés lesz, hanem az ellenséges repülőgépek megsemmisítése.

Bayraktar KIZILELMA, Türkiye’s first unmanned fighter jet, successfully completed 12th High Altitude System Identification Test.

KIZILELMA completed another important stage in the test carried out above an altitude of 31,000 feet. pic.twitter.com/Qst0I8xzP2

— Clash Report (@clashreport) June 16, 2023

A Baykar gyár akkor vált világszerte ismertté, amikor az általa gyártott TB2-es drónok az orosz-ukrán háború során egymás után semmisítették meg a katonai menetoszlopokat, valamint páncélozott járműveket.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »