Tökön rúgta a tetten ért nőstény cigány a biztonsági őrt, de mivel „nagyon megbánta”, hazamehetett

Tökön rúgta a tetten ért nőstény cigány a biztonsági őrt, de mivel „nagyon megbánta”, hazamehetett

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 18 éves nőt, aki pár héttel ezelőtt a társával lopni ment egy újbudai üzletbe. Amikor a biztonsági őr megpróbálta őket visszatartani, a lopott termékek megtartása érdekében a vádlott dulakodni kezdett és megrúgta az őrt.

A nő és társa 2023. május 20-án délután bement egy XI. kerületi élelmiszerboltba, ahol fogtak egy bevásárlókosarat, majd a sorok között sétálva különböző élelmiszereket, alkoholt, valamint kozmetikai terméket rejtettek a vádlottnál lévő táskába azért, hogy azokat ellopják. Ezt követően, a kasszasort megkerülve, a táskába pakolt termékek kifizetése nélkül akarták elhagyni az üzletet, ekkor azonban az áruház lopást észlelő biztonsági őre eléjük lépett azért, hogy őket feltartóztassa, valamint az elvett termékeket visszavegye.

Hírdetés

A két nő nem engedelmeskedett a felszólításnak, hanem a biztonsági őrt megkerülve, újra megpróbálták elhagyni az üzletet. Ennek megakadályozása érdekében a biztonsági őr ráfogott a vádlott vállán lévő, lopott termékeket tartalmazó táskára, amit azonban a vádlott nem engedett el, azt erősen fogta és maga felé húzta. Ekkor a társa is ráfogott a táskára, és az abban lévő értékek megtartása érdekében, azt együtt próbálták a sértett kezéből kirántani. A dulakodás során, már az üzlet kijárata előtti részen, a vádlott megrúgta a biztonsági őrt, aki ennek hatására a táskát végül elengedte, és ezt kihasználva, az elkövetők elmenekültek.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a beismerő vallomást tett, megbánását kifejező, büntetlen előéletű 18 éves nőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság váddal egyezően, rablás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős. Társa szökésben van, ellene elfogatóparancs van érvényben, közölte honlapján az ügyészség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »