Egy hazai tehetség a siker útján

Egy hazai tehetség a siker útján

A muzslai székhelyű Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola a sokrétű képzések mellett nem feledkezik meg az iskolájukból kikerülő tehetségek követéséről.

Májusban Gardenö Klaudia, a művészeti iskola egykori diákjával, a párkányi Ady Endre Alapiskola, majd a helyi gimnázium növendéke már komoly sikereket ért el a művészeti pályán szerveztek beszélgetést, amelyet Papp Katalin vezetett. Mint kiderült, Klaudia az alapiskola szavalóversenyein, bábcsoportjában, majd a művészeti alapiskolában bontogatta szárnyait köszönhetően egykori tanítóinak, akik felfedezték tehetségét, és lehetőséget adtak számára a szereplésekhez. Már az iskola képviseletében járta az országos szavalóversenyeket. Hosszú évekig a Batta Jolán tanítónő vezetésével működő bábcsoport tagjaként a színház rejtelmeihez jutott közelebb, később pedig az érsekújvári Rockszínpad szereplőjeként ismerkedett a színházi szakmával.

Gardenő Klaudia mesélt a gyerekkori, diákkori élményeiről, életéről.

A Színház és Filmművészeti Egyetemen a színház és bábszínházi rendezői szakon tanult 2017-2022 között, diplomáját Svájcban szerezte meg. Az egyetemen már ismert szakemberektől ismerte meg a szakma fortélyait.

Közreműködött rendezőasszisztensként több színházban is.

Hírdetés

2013-tól főleg színészként, 2020-tól rendezőként dolgozik, a Vígszínházban 2022-ben két alkalommal rendezett.

Szerepelt a komáromi Jókai Színházban, Spiró György: Csirkefej c. darabjában, a bakfis szerepét játszotta 2015-ben, húsz évesként.

Idén áprilisában volt az önálló rendezői bemutatója Budapesten a Trafó-ban (kortárs művészeteket befogadó kulturális központ) „A katona története” c. darab, amely műfaji szempontból: groteszk opera áriák nélkül – zenés előadás, Mácsai Pál főszereplővel.

Az egyórás beszélgetésben megismertünk egy több idegen nyelvet beszélő fiatal hazai tehetséget, aki keresve önmagát, a művészetek rejtelmes világában valószínűleg még szép sikereket ér el.

(Dániel Erzsébet)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »