Újból találkoznak az erdélyi magyarok a Reménység Szigetén

Újból találkoznak az erdélyi magyarok a Reménység Szigetén

Az Erdélyi Gyülekezet Budapesten, a Reménység Szigetén, április 23-án ismét megrendezi a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját. A találkozó szellemi témája ezúttal a Wass Albert írói munkássága lesz.

A Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója 2023. április 23-án, vasárnap kerül megrendezésre az Erdélyi Gyülekezet Reménység Szigete Karitatív és Kulturális Központjában (1106 Budapest, Gyógyszergyári út 3.), melyre a szervezők nemcsak az erdélyi és az Erdélyből elszármazott magyarokat várják, hanem minden érdeklődőt.

A nagyszabású találkozó 10 órától ünnepi istentisztelettel kezdődik, melyen igét hirdet Dénes István Lukács püspökhelyettes, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője.

Az istentisztelet után Kovács Sándor tárogatóművész református dicséreteket és kuruc énekeket játszik. Déltől közös ebéd lesz, közben Forgács Lajcsi tangóharmonikázik majd.

Hírdetés

A beszélgetés után Balázs D. Attila és Pataki Tamás Elrabolt Hungária című könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

16 órától közös daltanulás lesz Berkesi Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével. A gyermekeket a Reménység Sziget különféle játékprogramokkal is várja.

Az immár szép hagyománnyá váló találkozó ökumenikus áhítattal ér véget.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »