Az influenzajárvány miatt hosszabb ideig kell várni az orvosi rendelőben

Az influenzajárvány miatt hosszabb ideig kell várni az orvosi rendelőben

Az influenzajárvány miatt hosszabb ideig kell várni az orvosi rendelőben Mészáros Richárd2022. 12. 29., cs – 12:32

Hosszabb ideig kell várniuk a pácienseknek az orvosi rendelőben. Az influenzajárvány miatt a karácsonyi ünnepek alatt megemelkedett a betegek száma a sürgősségi osztályokon – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A szakemberek arra kérik a lakosokat, csak indokolt esetben hívjanak mentőt, vagy keressék fel a sürgősségi osztályt.

Hírdetés

„A minisztérium arra kéri a betegeket, hogy az influenzajárvány miatti hosszabb várakozási idő ellenére is inkább a körzeti orvosukhoz forduljanak, ne a készültségre menjenek. Ezzel elkerülhető a sürgősségi osztályok túlterhelése” – áll a közleményben. A minisztérium hozzátette, akinek enyhébb tünetei vannak, legjobb, ha otthon marad.

A tárca tájékoztatása szerint az erősebb influenzás tünetek és a járvány terjedése egyebek között annak tudható be, hogy az emberek most fogékonyabbak a légúti megbetegedésekre. „Ezt az okozza, hogy az elmúlt két évben a megszokottnál alacsonyabb volt az influenzás és az influenzaszerű megbetegedések előfordulása. Ősszel és télen azonban nem szokatlan a légúti megbetegedések terjedése” – tette hozzá az egészségügyi minisztérium.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »